Overvåker valgfesten

14. september 2009 15:07 av Siri Gulliksen Tømmerbakke 

Da NKF tok valgpulsen på Trondheim mandag, vippet pendelen kraftig mot rød-grønt. Kveldens valgresultat vil gi oss det endelige svaret., både for Trøndelag og for resten av landet.Ila

Medietilsynet har i år ansvaret for å hindre pressen i å publisere valgdagsmålinger på valgdagen. Boten for å bryte den omstridte loven er på svimlende 2 millioner kroner. Derfor holder mediene kortene tett inntil brystet fram til valglokalene stenger i kveld.

Tidligere hadde Kommunaldepartementet oppgaven med å overvåke mediene. Nå Medietilsynet har påtatt seg rollen med stor iver, og hensikten er å forhindre at valgdagsmålingene påvirker de som ikke ennå har stemt eller er usikre på hva de vil stemme. Forbudet mot å publisere målinger gjelder også for privatpersoner.

Temaet har i dag blitt heftig debattert. På NRK P2s møttes Stavanger Aftenblads kommentator Sven Egil Omdal og SP-politiker Magnhild Meltveit Kleppa til meningsduell. Omdal talte i ytringsfrihetens navn, og mener den noe aldrende loven ikke er i samsvar med vår digitale virkelighet. Omdal ser helst at den opphører, noe Meltveit Kleppa er sterkt uenig i.

Studenter i felten
Andreårs journaliststudenter ved Norges Kreative Fagskole i Trondheim tok mandag formiddag turen ut til valglokalene for å ta pulsen på noen av de aller første som var ute for å avgi sin stemme. Etter måneder med politiske kampanjer og kreative lovnader fra partilederne er den store dagen endelig kommet.

Ifølge sonderinger som studenProxy-Connection: keepProxy-Connection: keep-alive
Cache-Control: max-age=0

live
Cache-Control: max-age=0

ne ved NKF har gjort i løpet av valgdagen, ser det utProxy-Connection: keep-alive
Cache-Control: max-age=0

il at Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti vil gjøre et svært godt valg i Trondheim. Så gjenstår det å se om det blir rød, grønn, blå eller flerfarget tapet på statsministerens kontor de neste fire år.

Stengt for kommentarer.