Stille før stormen

15. september 2009 12:13 av Bjørnhild Vigerust 

– Jeg hadde jo ikke peiling på hva jeg gikk til, men jeg trives så bra! Det er så gøy å ha mulighet til å forme noe så bra utifra så lite.

Revysjef Eva Brekke har stor tro på årets UKErevy. <em>Begge foto: Kristine Lehn og Lene Kristine Torgersen</em>

Revysjef Eva Brekke har stor tro på årets UKErevy. Foto: Kristine Lehn og Lene Kristine Torgersen

Revysjef og produsent for årets UKErevy, Eva Brekke (24), skuer spent utover enn tom Storsal. Enn så lenge. Om ikke lenge vil den være fyllt til randen av skuelystne publikummere, unge som gamle. For det er nå det skjer. Etter et år med planlegging, budsjettering og ikke minst hodejakt begynner omsider årets UKErevy å ta form. Og i følge sjefen selv ligger de godt an.
- Vi er faktisk foran skjema. Jeg har tro på at årets revy blir en av de beste som noen sinne har vært, ler hun.

Solid samarbeid
Eva har tidligere vært med å forfatte UKErevy, og i fjor bestemte hun seg for å søke på stillingen som produsent. Teater er noe som tydelig faller i smak hos henne, og ifølge henne selv er det nok ikke siste året hun er med i UKA-teamet.
- Det er bra med nye utfordringer, synes jeg, og som produsent og revysjef legger jeg mye vekt på å være til stede i produksjonen, og å kjenne alle som er med på å hale i land revyen. UKErevyen er jo i hovedsak en amatøroppsetning.

Alle deltakere er studenter, bortsett fra koreograf og intruktører, og alle er medlemmer av Studentersamfundet. Slik er også samarbeidet mellom de ulike gjengene på Samfundet og UKErevy-teamet solid, og ikke minst nødvendig.
- Vi får masse hjelp fra for eksempel Student-TV og de som jobber med markedsføring i selve UKA, og UKErevyen har i bunn og grunn sitt utspring fra SIT, Samfundets Interne Teater. I tillegg er vi helt avhengige av samarbeid med mange av Samfundets husgjenger. Her er det sterke bånd og stort engasjement! Det er masse folk som virkelig gjør en stor innsats, og så mange som har innspill. Humor i alle ledd er veldig viktig, mener Eva.

90 år gamle studenter
Stor oppslutning og flinke mennesker trengs når man skal videreføre en nesten hundre år gammel tradisjon. UKErevyen er av, med og blant annet for studenter, og ikke bare dagens. Eva forteller om et bredt publikum som setter sine krav til revyprogrammet.
- Under UKA arrangeres det såkalt G-helg; en slags gjenforeningshelg for tidligere studenter. Faktisk har vi eks-studenter i publikum som er helt opp i 90 år gamle! De har vært på UKErevy mange ganger før, og vet hva det innebærer. Da kan det være en utfordring å ”leve opp til forventningene”.

UKAs hjerte
Kristine_lene_35UKAs eldste tradisjon ble opprinnelig satt opp i 1917 for å redde et konkursslått Studentersamfund. Revyen”Baccarat” ga nok avkastning til å holde Samfundet i gang i ytterligere to år, og dermed ble ideen om en fast revy født. Siden da har UKA og UKErevyen blitt arrangert annethvert år, og har vokst til å bli Norges største kulturfestival hvor overskuddet fortsatt går til “Det Runde Røde”. Med tema myntet på dagens studenter og samfunn, og et solid produksjonsappara tmed mange kreative sjeler, har revyen blitt et naturlig samlingssted for både gamle og nye studenter som drømmer om den evige studenttilværelse.

Stengt for kommentarer.