«Kanonbra» leking med ilden

11. september 2009 14:40 av Jesper 

«Jenta som lekte med ilden» har premiere neste fredag. Ifølge Eli Gjerde ved Trondheim Kino er den minst like bra som forgjengeren.

- Jeg har sett den, og den er kanonbra! Gjerde er film- og markedssjef ved Trondheim Kino.
Neste fredag har film nummer to i trilogien etter Stieg Larssons bøker premiere. Den første filmen, «Menn som hater kvinner», hadde enorm suksess, og ble ifølge tall fra filmweb.no, sett av 95 000 nordmenn i løpet av åpningshelgen. Totalt løste 37 000 billett til filmen på Trondheimskinoene Prinsen og Nova.
- Det er ofte slik at når film nummer to kommer, så dabber det litt av. Vi tror derfor på rundt 30 000 besøkende, sier Gjerde.
Hun presiserer at 30 000 besøkende likevel er meget bra, og avslører hvor viktig det er for kinoen med slike suksesser.
- Vi er avhengig av slike store filmer, hele tiden egentlig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

1114
Eli Gjerde forventer høye besøkstall når «Jenta som
lekte med ilden» har premiere 18. september.

Film- og markedssjefen er ikke overrasket over at en svensk film slår så godt an, og peker på at svenskene har en lang og stolt filmtradisjon.

- Hva tror du er nøkkelen til den enorme suksessen «Menn som hater kvinner» har hatt?
- Filmen har en utrolig kvalitet! Foto og lyssettingen for eksempel er ekstremt bra. Og det å finne en skuespiller som Noomi Rapace. Der er helt avgjørende at hun spiller Lisbeth Salander, mener Gjerde.
- I tillegg har filmen flere bærebjelker i rollene, blant annet Michael Nyqvist. Også er det en veldig god stemning i filmen.

Stemningen er noe Gjerde setter pris på, og hun utdyper hvordan produsentene har tatt seg tid til å gjøre den så god, blant annet ved å ikke bare kjøre handling, handling, handling fra start til slutt.

Den tredje filmen i trilogien, «Luftslottet som sprengtes» har premiere allerede 27. november. Gjerde tror populæriteten vil holde seg gjennom alle tre filmene, men hun blir positivt overrasket om de to siste topper «Menn som hater kvinner».
- Men jeg mener at «Jenta som lekte med ilden» er minst like bra som «Menn som hater kvinner».

Produksjonsselskapet bak filmene, svenske Yellow Bird, hadde i utgangspunktet tenkt å lage kinoversjon kun av «Menn som hater kvinner». De to siste bøkene var nemlig planlagt som TV-serier. At Yellow Bird ombestemte seg angående akkurat dét, er imidlertid Eli Gjerde meget fornøyd med.
- Ja, vi ble kjempeglade da vi fikk høre at de hadde ombestemt seg. Vi var så fortvilet over det først. Men det ville vært helt latterlig om de ikke hadde valgt å sende de på kino.

«Jenta som lekte med ilden» har premiere fredag 18. september i hele Skandinavia.

Stengt for kommentarer.