Blæst fra nord

11. september 2009 14:09 av Joakim Aasen 

Med sin kompromissløse hardcore, har Dominic tatt den europeiske hardcorescenen med storm. Nå er de aktuelle med nyskiva «Nord», og de skal på sin syvende europaturné. Det hele starter på Blæst 18 september.

Fra venstre: Øyvind Moland, Dan Ove Nilsen, Ruben Kristiansen og Richard Nystad

Fra venstre: Øyvind Moland, Dan Ove Nilsen, Ruben Kristiansen og Richard Nystad

- Vi skal tilbake til røttene våre med «Nord», sier gitarist Ruben Kristiansen (27). Han forteller de har hentet inspirasjon fra de nord-norske skoger til denne plata, derav tittelen «Nord».

Gleder seg til konsert og turne

- Vi håper det kommer masse folk og det blir god stemning, sier bandet, som er samlet i et lite rom i øvingslokalene i Trikkestallen på Buran i Trondheim. Bandet skal ut på turne i høst, og det blir deres syvende europaturné i rekken. De fire nordlendingene sier de gleder seg til å spille de nye låtene til folk, og at de ser frem mot å dra på turne. De forteller at den nye plata «Nord» er en variert plate i forhold til sjangeren, men at den har beholdt Dominics særpreg. Dominic har mer eller mindre holdt på siden 2003. Da samlet de seg i Trondheim, og de har spilt på et utall av kjente og mindre kjente plasser.

Hva er høydepunktet til Dominic så langt?

- Det må være den første europaturneen, sier de.

- Det er ganske kult å si at vi har spilt i Paris, forteller vokalist Dan Ove Nilsen (28)

Vil til USA og Japan

Når Dominic entrer scenen på Blæst 18 september, vil det markere starten på sin syvende europaturné, men de har ikke gått lei av turnélivet av den grunn.

- Vi syns det er gøy og spille på nye plasser og selv om vi har vært på turné mange ganger før, fins det fortsatt mange plasser å spille.

Dominic er et band som ikke mangler ambisjoner, og de legger ikke skjul på at også de har drømmer de vil oppfylle.

- Det hadde vært sinnsykt kult å dratt til USA og Japan for å spille. Men det er utrolig mye som skal klaffe for at det skal skje, forteller Trommis Øyvind Moland (26). Gutta fra Rognan i Nordland sier at selv om turnelivet ikke er et luksusliv, føler de seg priveligerte som får oppleve nye land og kulturer.

- Det skjer mye rart på turne. En gang kjørte vi med en skikkelig dårlig bil. Den hadde holdt lenge, men da vi kom på flyplassen så datt døra av bilen, flirer de.

Mørkt og melankolsk

Dominic har flere tidligere utgivelser bak seg. ”Nord” er deres andre fullengder og de kan fortelle at det så langt er deres mørkeste skive. De forteller at deres største inspirasjonskilde kommer fra ny musikk de hører, men at de også kan bli inspirert av turnélivet.

- Sjangeren ligger vel i postrock, hardcore og indie, gliser gitarist Richard Nyland (26), med klar hentydnig til at Dominic ikke er et band som akter å bli satt i ”bås”.

- Vi lager det vi liker, men det er klart vi bryr oss om kritikk og vi synes det er gøy med gode tilbakemeldinger.

Dominic sier de er godt fornøyde med plata, distribusjon og label (Fysisk format).

- Vi skal fortsette slik vi har gjort. Vi skal lage bra musikk og holde gode konserter. Så håper vi at så mange som mulig tar turen til Blæst 18 september, sier de i kor.

Comments

En kommentar to “Blæst fra nord”
  1. Siri sier:

    Råtøft ordspill i tittelen, Jokke! He-he…. Very nice!!