Opprør, solidaritet og undergrunn

9. september 2009 23:15 av Turid Lykseth Wik 

Etter et år i provisoriske brakkerigger feirer Blitz at de er tilbake i bygården i Pilestredet. Bygningen er totalrenovert, men pønkerne fortsetter sin årelange tradisjon. Det skal markeres med festival over tre hele helger. Miljøet skal servere en utsøkt blanding av musikk og politikk.

Det nye konsertlokalet, med den splitter nye scenen, holder svært høy kvalitet. Både unge og gamle band skal stå for innvielsen. Mange av de som skal spille øver i kjelleren, og er aktive i miljøet. Den musikalske arven skal også framføres. På åpningskvelden 18. september går veteranene Kort Prosess på scenen. 

 

Kort Prosess 2Kort Prosess– Vi ble oppløst i 1997. Da hadde vi holdt på siden 1990. Vi stiller opp i anledning gjenåpningen. Blitz har betydd så mye for oss at vi skylder miljøet å spille. Scenen er stor og lydforholdene blir nok bedre enn noen sinne. På en sånn dag kommer nok alle som har vært tilknyttet huset opp gjennom åra. Det kommer til å bli masse kjentfolk både fra Norge og Europa, sier gitarist Robin som også jobber med lys på operaforestillinger.

 Helga 25-27 september er det radioparty. Fredagskvelden er spekket med dyktige musikere som også jobber i radioen på loftet. Lørdag er det lagt opp til flere interessante workshops og foredrag.

 De hvite veggene skal males i opprørsk tradisjon. Motivene er frigjøringskamp. En av kunstnerne har tilknytning til Zapatistene, og kommer direkte fra Chiapas. Han bruker stensiler og skal dekorere en av trappeoppgangene. Feministaktivister fra Kenya skal få utfolde seg på en stor vegg i selve kafeen. Åpne politiske møter står naturligvis også på programmet.

 –Til de som lurer på om Blitz er blitt kommunens nyttige idioter er svaret nei, sier Jannicke som kom til huset for seks år siden.

Stengt for kommentarer.