Ingen pangrespons for Pia

9. september 2009 20:56 av Katrine H. Leira 

Pia Haraldsens skuespillerprestasjoner i Romeo og Julie var så elendige at Haugesund Teater hentet inn en ekstra skuespiller. Mislykket PR-stunt, mener flere av Norges fremste bloggere.

Leder i Norsk Skuespillerforening, Agnete Haaland, var ikke spesielt imponert da Pia Haraldsen fikk tildelt rollen som presten Lorenza ved Haugesund Teater. Etter fem uker med prøvespilling mener hun å ha fått bekreftet sine mistanker.
- Skuespillere og kunstnerisk personale på Haugesund Teater stilte krav om å få inn en ny skuespiller fordi det var krise å bruke Pia som prest i forestillingen, uttaler Haaland til VG- nett.
Hun presiserer at det er skuespillere og ansatte ved teateret som fremmet kravet, men at de ikke tør å uttale seg til pressen i frykt for å miste jobben.

Mislykket PR-stunt. Robert Greiner er journalist og har vært aktiv blogger siden 2001. I bloggen “Ordet fra Nord”. Selv om han presiserer at det ikke bør være sånn at man må ha studert ved Statens Teaterhøgskole for å bli skuespiller, legger han ikke skjul på at han stiller spørsmål ved agendaen for å ansette Haraldsen.
- Egentlig har teatersjef Birgitte Amalie Nilssen valgt riktig. Hun må få opp interessen og besøkstallene. Med Pia på scenen ville VG og Dagbladet ha skrevet mange artikler, og de ville ha dukket opp på premieren. Når tror du at de gjorde det sist, spør han i samme blogginnlegg.
Greiner får støtte av en annen og sentral kilde i det norske bloggmiljøet, fotballkone og kjendisblogger Trine Grung.
- Teateret i Haugesund går nye veier for å markedsføre seg, og det berømmer jeg. Men ærlig talt, hvordan kan teateret forvente at Pia skal være en troverdig prest med sine noeogtjue år, spør hun på bloggen.

Jantehets. Kristine Nilsen har fulgt debatten om Pia Haraldsen, og skriver, i motsetning til de fleste bloggere, oppmuntrende innlegg i Pias retning.
- Jeg er så lei av at Pia skal bli hetset fordi hun tør å prøve seg på nye ting. Hun har ikke studert drama, så da må hun jo begynne å lære et sted, sier Nilsen til Norgesnytt.
Hun har fått over femti kommentarer på blogginnlegget. Hun anslår at rundt trefjerdedeler er positive.
- Jeg tror mange har begynt å forstå at Pia vil bli hengt ut av riksmediene samme hva hun gjør. Janteloven står sterkt i Norge. Har du ikke mastergrad innenfor et emne, må du for all del ikke tro at du har noe du skulle sagt. Synd for Pia, og synd for oss som tror at man lærer ved å feile.

Stengt for kommentarer.