Plateslipp med musikalsk gastronomi

9. september 2009 15:34 av Eirik Hind Sveen 

Bergensbandet Brimstone har produsert barn, og sparket hele managementet sitt etter sin forrige fullengder i 2005.

SetHeight160-29

Nå gir de ut sitt tredje album ”Smorgasbord” – som betyr koldtbord – og nettopp det er hva Brimstone nå vil tilby sine fans:

– Dette er et koldtbord med stilmessige variasjoner med hva vi har produsert de siste fire årene, sier vokalist Rolf Edvardsen til Norgesnytt.

At fansen har måtte vente fire år fra forrige albumslipp ”forsvarer” Edvardsen med en rekke forhold:

– Noen av oss har fått barn, vi har syslet med sideprosjekter og det har vært en del venting. Når på året er det best å slippe et album? I tillegg er hele managementet byttet ut, så det har blitt en ny start.

Referanser
”Brimstone” er for så vidt bare på folkemunne. ”Brimstone Solar Radiation Band” er navnet som frontes på bandets utgivelsescover, og andre steder de strekker ut hånda til sin spesielt utvalgte målgruppe. Bandet har fått mange referanser slengt etter seg opp gjennom årene.

– Vi har fortvilt prøvd å vri av oss et stempel som binder oss til ”The soundtrack of our lives”, og det tror jeg vi er kvitt nå, sier Edvardsen.

Men 60- og 70-talls progrock er kanskje den mest treffende. Da med en god porsjon dårlig betalt psykadelia.

– Fra et økonomisk ståsted er det jo litt leit å lage musikk som appellerer til en mindre gruppe, men det er samtidig det vi er flinkest til.

– Musikknorge er nok litt redde, som du sikkert vet. I forbindelse med dette slippet var vi i kontakt med et større plateselskap der musikksjefen ville signere oss, men ikke markedssjefen.

Nytt album
Bergens Tidene trillet en femmerterning til ”Smorgasbord”. Journalist Harald Espeland begrunnet det på følgende måte:

– Brimstone spiller med et driv og en energi som rett og slett er imponerende, og fortsatte:

– Komplisert, men likevel lett tilgjengelig for de som er ute etter en stor musikkopplevelse, skrev han og siktet nok til at rock av det alternative slaget ikke alltid er å finne i hyllene på store utsalgssteder.

Fire år etter andreutgivelsen ”Solsties”, ser det omsider ut som om fansen hyppigere kan se fram til godbiter fra bergensrockerne:

– Vi er i gang med innspillingen av fjerdeskiva allerede, sier Rolf Edvardsen.

Etter fire års venting, vil neste skive komme allerede i april neste år.

Hva kan fansen forvente av denne?

Det blir en god progressiv og kompromissløs ting, med færre spor og lengre låter

Mer psykadelia altså?

– Ja litt. Men fortsatt forståelig.

Stengt for kommentarer.