Himmel og helvete

9. september 2009 13:23 av Wenche Wærner 

Hans-Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete, debuterer i morgen på teaterscenen. Men vil superstjernen fra Turboneger innfri forventningene og overbevise som vår tids Jesus?

Hans-Erik Dyvik Husby har hovedrollen som Jesus

Hans-Erik Dyvik Husby har hovedrollen som Jesus. Foto: Det Norske Teatret, Sigurd Fandango Kapperud

Allerede før premieren er det forhåndssolgt over 30.000 billetter til høstens oppsetning av den legendariske musikalen, Jesus Christ Superstar. Forestillingen skal gå på hovedscenen på Det Norske Teatret frem til jul og klassikeren, som første gang ble satt opp av Tim Rice og Andrew Lloyd Webber i 1974, ligger dermed an til å bli høstens store salgssuksess.

I motsetning til i originaloppsetningen, utspiller regissør Erik Ulfsbys og rockevokalist Dyvik Husbys versjon seg i vår egen tid. Musikalen skildrer Jesu syv siste dager på jorden – og Jesus har fått skikkelse som en opprører i Oslo. Men hvem er Jesu disipler, og hvem er hans motstandere? Hva gjør han opprør mot, og hvem solidariserer han med?

Med det store forhåndssalget av billetter er det skapt skyhøye forventninger til Hans-Erik Dyvik Husby i rollen som Jesus. Hovedrolleinnehaveren har solid sceneerfaring som rockevokalist, men det er knyttet stor spenning til om debutanten vil innfri på teaterscenen.

I rollen som Maria Magdalena finner vi Charlotte Frogner og det er Frank Kjosås som tolker og spiller Judas, svikeren. Scenografi er ved Nora Furuholmen, kostyme ved Even Børsum, koreografi ved Belinda Braza og musikkprodusent er Atle Halstensen.

Stengt for kommentarer.