Nå kommer lesebretta

8. september 2009 19:16 av Bjørn Thoresen 

Det er ikke mange år siden vi måtte vente på både ditt og datt før det dukket opp her til lands. Mye leketøy kom aldri,og lesebrett i Norge er uforskammet sent ute.

”Jeg ville ikke kjøpt et lesebrett idag”

Informasjonssjef i Gyldendal Bjarne Buset har fått et gjennom jobben, og er kvikk til å svare gjennom mikrobloggen  twitter.

”Her er jeg atypisk fordi jobben betaler brettet for meg. Jeg anbefaler heller ikke folk å gjøre det før brettene har utviklet seg mer, det kommer mye bedre brett i nær framtid og man kan likevel lese på alle slags skjermer allerede nå.”

Redaktør Morten Øverbye i Dagbladets nettutgave har også kvitret om lesebrett. Han synes prisen har noe å si, og opplyser om alternativet i en I-phone.

”Å holde en fysisk, innbundet bok gir meg fremdeles en annen følelse enn å lese samme tekst digitalisert. Jeg tror derfor betalingsviljen fremdeles er større for analoge enn digitale bøker, tross at sistnevnte åpner for nye muligheter, man kan lese i mørket, søke etter avsnitt osv.”

-Er selve boka viktigst eller tilgjengeligheten?

”Det avhenger trolig av sjanger. Fag leser leser jeg i større grad digitalt, mens fiksjon fremdeles appellerer mest på papir. En enorm fordel med elektronisk distribusjon, er at alt er umiddelbart tilgjengelig. Det kan lastes ned når du trenger det, uten tiden det tar å fysisk distribuere boka.”

Fremdeles er Amazon`s Kindle, Kindle dx og Kindle 2 kun å få tak i med en adresse i USA.

Stengt for kommentarer.