Datarocker Oslo 19. oktober

8. september 2009 2:54 av Line Fauchald 

Bergenserne er klare for konsert på Rockefeller til høsten.

Etter en omfattende USA-turne returnerer Datarock til norske konsertarenaer knappe to måneder siden opptredenen på Øya-festivalen. Det profilerte bandet har turnert fra Montreal til Seattle i godt over en måned for å promotere deres siste album ”Red” – nylig deltok også Bergens-duoen på The Jimmy Kimmel Show.

Skal man dømme etter opptredenen kan Datarock-fansen vente seg nok et energisk show fra de smørblide synth-rockerne. Pågåenhet, kontroll, spilleglede og originalitet har kjennetegnet duoens konserter i en årrekke, og hjemkomst-konserten deres i Oslo vil neppe avvike fra suksessformelen. Det tviler i alle fall Christine Knudsen på.

-    Showet de holdt under Studiestart-festivalen er uten tvil et av de beste showene jeg har vært på. De skapte bra liv, selv om lydteknikeren ødela store deler med lav lyd. Datarock ga alt likevel og publikum elsket det, sier Knudsen.

Scene-engasjementet til Datarock er det med andre ord lite å si på – Yngve Aanonsen ble kjent med bandet gjennom soundtracken til dataspillet “The Sims 2″. I år så han dem live på Storåsfestivalen.

-    De var flinke til å få med publikum, og showet var langt fra kjedelig. Høydepunktet under den konserten var helt klart da flere av bandmedlemmene hoppet ut i folkemengden, blant annet over meg. Det var tungt, men du verden for en opplevelse! Jeg skal definitivt se dem igjen, avslutter Aanonsen.

Stengt for kommentarer.