Kjent samtidskunstner til Oslo

7. september 2009 14:24 av Maria Amor Kvalheim 

Kjæresten til kjendistvillingen Mary-Kate Olsen debuterer nå med separatutstilling i Oslo 23. september.


Den amerikanske samtidskunstneren Nate Lowman skal vise sin første museumsutstilling, The Natriot Act, i Norge denne måneden. Ustillingen åpner 23. september på Astrup Fearnley-museet i Oslo.

Dette er andre gang Lowman viser sine verker i Norge. Tidligere har han deltatt i gruppeutstillingen, Uncertain States of America – American Art in the 3rd Millennium, på Astrup Fearnley i 2005. Da stilte Lowman ut sammen med 40 andre unge kunstnerne, sammen skulle de da gi et bilde av den yngre, nye amerikanske kunstnergenerasjonen.

Den unge, oppadstormende kunstneren har markert seg i kunstverden, og har de tre siste årene klart å bygge seg opp en sterk internasjonal profil.  Allerede i 2006 hadde Lowman sin første separatustilling, på Galerie Michelle Maccarone, i kunstnerens egen hjemby, New York.

Berømt kjæreste
Lowmans kjente kjæreste og samboer,  Mary-Kate Olsen, kommer ifølge Side2 til kunståpningen i Norge. Mye tyder på at Lowman vil komme til å trekke til seg en noe bredere målgruppe enn andre samtiskunstnere.

Den mer enn gjennomsnittlig moteinteresserte bloggeren, Nathalie Weimoth,har planer om å stille på åpningen i slutten av september. Men hun er mer opptatt av kunstnerens kjæreste enn av samtidskunsten til Lowman.

– Jeg er nok ikke den eneste som lurer på hva moteikonet Mary-Kate Olsen vil ha på seg under åpning i Oslo.

Den nye utstillingen, The Natriot Act, vil inkludere flere nye arbeider fra Lowman,  i tillegg til verk fra Astrup Fearnley sin egen kunstsamling.

Utstillingen åpner 23. September klokken 18.00 på Astrup Fearnley Museet i Oslo. Åpningen er gratis, og er åpen for alle. The Natriot Act vil være mulig å se frem til 3.januar 2010.

Se video fra Nate Lowmans siste utstilling i New York.

Stengt for kommentarer.