Sushi–rekord settes på Bryggen

5. september 2013 21:28 av Fayruz Sado 

Lerøy Seafood Group vil prøve å slå den nåværende Guinness-rekorden for verdens største sushi-mosaikk.

Den nåværende sushi-rekorden er på 13 000 biter. Sushi-motivet Lerøy vil lage under Bergen Matfestival denne helgen, skal bestå av 15 0000 biter. Det vil gå med om lag 300 kg ris, 100 kg ørret og mange meter med nori i prosessen.

- Motivet er inspirert av fotball klubben Brann og vil bli delt ut til publikum av fotballspillerne Henrik Gjesdal og Kristoffer Barmen, skriver Brann på nett.

Tidligere har Sjømatrådet satt rekord i Kina. Den nåværende verdensrekorden for største sushi-mosaikk ble satt i 2011 av Roy Magne Berglund og Salten Aqua. Mosaikken besto av 13,200 sushibiter og dekket 28.6 m².

Lerøy Seafood Group er Norges ledende sjømateksportør og verdens nest største produsent av laks og ørret. Selskapet kan spore sine aktiviteter helt tilbake til slutten av 1800-tallet. Nå sender Lerøy over 3 millioner sjømatmåltider til 70 markeder hver dag.

- Som Norges største leverandør av sushi føles det naturlig å forsøke å ta rekorden hjem til Bergen igjen, skriver Lerøy.

Monteringen av mosaikken starter kl 10.30 på Torget i Bergen 7. september. Der skal rekordforsøket bli overvåket av ”Guinness World Records”-dommer Parvin Patel og byråd Gunnar Bakke. Bakke vil også bidra med å vil legge ut ett brett i sushi-mosaikken.

Stengt for kommentarer.