Jenta som lekte med ilden

4. september 2009 9:38 av Ina D. Lorentzen 

Jenta som lekte med ilden er oppfølgeren til Menn som hater kvinner og er en filmatisering av Stieg Larssons Millennium triologi. I Jenta som lekte med ilden blir vi bedre kjent med den nokså sprø Lisbeth Salander. Hennes kompanjong Mikael Blomkvist har en stor rolle også i denne filmen. I tillegg får vi et nytt møte med redaktøren Erika Berger og resten av journalistene i Millennium.

Over 2,6 millioner skandinavere så Menn som hater kvinner og det er ingen grunn til å tro at oppfølgeren vil gjøre det dårligere.

Henriette Blaalid er en av de mange som kommer til å løpe til kinoen i slutten av september.

- Jeg skal helt klart se filmen! Jeg så den første og har lest alle bøkene, så jeg er veldig spent. Ofte blir ikke filmen like bra som boka, men jeg tror ikke det er tilfellet her, sier hun.

En annen spent kinogjenger er Martine B. Larsen.

- Siden jeg rett og slett digga den første filmen, er det ingen tvil om at jeg må se Jenta som lekte med ilden. Jeg har høye forventninger, men er utrolig spent på hvor mye fra boka som blir utelatt. Jeg gleder meg til å se regissørens tolkning av boka og ikke minst Noomi Rapaces fantastiske prestasjoner i rollen som Lisbeth Salander, sier Martine.

Filmen har premiere på samme dag i hele Skandinavia, 18. september. Sikkert ikke dumt med tanke på at filmelskere fra hele landet valfartet over svenskegrensa for å se Menn som hater kvinner når denne hadde premiere 27. februar. Det er fortsatt noen billetter igjen på premieredagen, så løp og kjøp!

YouTube Preview Image

Stengt for kommentarer.