Breakfast at McDonalds

4. juni 2013 14:42 av Karoline Dagestad 

Klokka viser 09.40, men det er allikevel ikke tomt i lokalene på McDonalds. Alle typer mennesker svinger inn og ut dørene for å få seg noe å spise før dagen starter.

Det er vanskelig å se om det er en kvinne eller en mann som sitter med ryggen til. Men den røde jakka avslører henne. Hun løfter armen opp. Det er nok for å tygge i seg dagens første måltid. En cheeseburger med kaffe til. Det blafrer i avisen hennes. To ungdommer kommer inn dørene. De går målrettet mot disken og bestiller frokost. To cheeseburgere hver med pommes frites. De unge guttene er kledd i nesten like klær. Buksene kunne rommet en ekstra person, og henger løst. Om noen år blir de kanskje trangere.

Bordene er høye med fargerike krakker til. På den ene grønne krakken sitter en liten tass alene. Han kan ikke være mer enn 4 år, kanskje 5. Han ser nysgjerrig rundt seg. Han kikker bort på en skjeggete mann i en veldig gul jakke. Mannen smiler varmt tilbake før han snur seg mot køen igjen. ”Stavanger bygg AS” står det bak. Kanskje han har tatt seg en pause fra byggebransjen for å få litt kvalitetstid med sønnen. Eller kanskje han bare starter sent på jobb denne dagen? Øynene til den lille gutten utvider seg, det ser ut som han skal miste eplejuicen i gulvet, som er så alt for langt nede. Inn døra kommer ni uniformerte militærfolk.

De går på rekke og rad mot disken. Andemor tar ledelsen og spør hva de andre skal ha. Svaret er ikke overraskende; cheeseburger. Det blir delt ut en og en fra den brune take away-posen. Du vet, de posene som alltid ligger ihjelkjørt i veikanten.

Den lille gutten ser litt fortvilet ut. Kanskje det blir litt i det meste laget med så mange grønnkledde folk på en så liten plass. Han rekker armene frem da den gulkledde mannen kommer tilbake med en brun pose i hånda. Det er kanskje ikke så lett for ham å komme seg ned en så høy krakk? Eller kanskje han bare trenger pappas trygghet…

Dama i den røde jakka stirrer fortsatt ut av vinduet. Kanskje hun ser på de to damene som graver dypt nedi søppeldunkene på utsiden… Det er visst ingenting å hente. Den ene dama kommer inn dørene. I hånda har hun masse penger. Hun rekker over pengene til kassereren og får ”bare” en kaffe tilbake. Hvordan kan så masse penger bli til så lite? Hun må kun ha hatt 1-kroninger. Kanskje hun har pantet en og en flaske ettersom hun har funnet dem? Han som tok i mot pengene går raskt i bakgrunnen etter at dama har gått. Han vasker sikkert hendene. Eller kanskje han skal spise frokost…

Stengt for kommentarer.