Granittrock i Groruddalen

3. september 2009 21:03 av Beatriz Jaquotot Rivera 

I helgen arrangeres sommerens siste musikkfestival – gratis, og midt i hjerte av Groruddalen.

granittrock01.JPG (450x300)I september 2005 ble en alternativ festival til Quarten og Hove presenert: Granittrock festivalen. I motsetning til sine brødre, valgte Granittrockerne å holde en lavmælt profil, uten omtale i noen festivaloversikter. Førstkommende helg går festivalen av stabelen for femte år på rad, med et tredobbelt så stort program som den gang. Fredag og lørdag vil artister som Kaizers Orchestra, The Vineyards, Paperboys og Timbuktu, stå på samme scene med ett samlet mål: å fremme kulturlivet i Groruddalen. Men til tross for et bredt musikkprogram med hele 26 kjente band, lover initiativtakerne mer enn kun et forrykende show.
Bilde fra fjorårets festival

Mer enn musikk
For selv om musikk er organisasjonens største verktøy, tilbyr de mer for å vise frem det positive i bydelen sin. Festivalen er rusfritt og godt tilegnet familier, med to programfylte scener omringet av skog og mark. På musikkens område er programmet fullstappet med kjente navn fra formiddag til kveld begge dagene. “Rock realfag” er festivalens andre side, hvor vitenskap møter rock, og ikke minst lek. På sistnevnte arrangeres det blant annet astronomishow, forskningsarenaer, såpebobleverden og kunnskapsleker uten aldersgrenser på festivalens avslutningsdag.

Granittrockfestivalen holdes i Groruddalen og det er derfor fult mulig å kun komme med dagspass. (Se trafikkanten for veibeskrivelser.) Men for de som ønsker å få med seg hele festivalen på nært hold, er Rock Camp løsningen. Campen tilbyr fritidsklubber, lag og foreninger muligheten til å overnatte midt i festivalområdet, trygt inngjerdet og med adgang til alt av festivalens aktiviteter samt deres helt private dj.

For mer informasjon om festivalen, besøk deres hjemmeside her.

YouTube Preview Image
Turboneger på Granittrockfestivalen ifjor

Stengt for kommentarer.