Leder i eget paradis

7. mai 2013 21:43 av Sager Anna Nemati 

Gründer, småbarnsmor, blogger, butikkeier og nettside ansvarlige Hilde Wedø (35) har hatt en tøff vei til suksess. Nå har hun nye mål for framtiden."Hilde Wedø"

Jeg ankommer Hilde Wedøs motemekka Carma for tidlig og benytter den korte tiden til å titte litt rundt. Her er det dyre håndplukkede merkeklær fint sortert etter farge og anledning.

– Sitter du her og venter på meg, sier en lys stemme bak meg.

Trønderen har ankommet butikken og nå står hun foran meg med et boblende smil. Hun setter seg grasiøst ned på den store grå fløyelssofaen.

– Hyggelig at du stikker innom. Dette er ikke mitt første intervju, sier hun. Hilde er vant til å ha journalister på besøk.

Gründer i magen

– Det er ikke lett å være gründer. Det krever blod, svette og tårer i mange år, forteller hun.

35-åringen har vokst opp med far og mor som har vært gründere. Det var derfor hun bestemte seg for at hun ville drive sin egen butikk. Drømmen om å jobbe innenfor motebransjen kom tidlig, noe som førte til at hun gikk markedsføring og ledelse på BI.

– Jeg har hatt en grunder i magen siden jeg var liten, sier hun og legger til at  hun også ville drive en hudpleiesalong.

Hennes mamma har drevet klesforretning i Trondheim, og i tillegg er hun utdannet blomsterdekoratør. Faren har eget eiendomsfirma og også et treningssenter.

Den rødhårede fashionistaen og hennes familie kommer opprinnelig fra Trondheim. For tiden er det ingen andre steder hun kunne tenke seg og bo. Hun stortrives i byen der hun bor med sin samboer og to døtre. Tidligere har hun bodd fire år i Oslo og ett år i USA.

Sinnataggen

Hilde innrømmer at hennes verste egenskap er temperamentet.

– Jeg blir aldri sur på jobb, jeg har aldri en grunn til å bli det. Jeg har et godt samarbeid med de ansatte, forteller hun.

Hun har mye positivt å si om seg selv.

– Jeg vil beskrive meg selv som utadvendt og når veldig langt med å by mye på meg selv. Ellers er jeg veldig energisk, blid, sosial og har et høyt tempo, sier Wedø.

Små skritt

Hilde startet å jobbe som ekspeditør i en ung alder. Hun har jobbet i kjeder som Vero Moda, Risøe og Voice of Europe. Da hun var 16-år jobbet hun som en vanlig butikkansatt og stod bak kassen, men hadde allerede fått mye ansvar innenfor klesforretningen Vero Moda.

– Vero Moda tok meg med på veldig mye. De syntes jeg var flink, og de involverte meg i nesten alt, forteller hun.

For 35-åringen er motebransjen fascinerende og det er definitivt noe hun vil jobbe med resten av livet.

Ga ikke opp

Klesgründeren startet Carma da hun var 26 år gammel, og utfordringene lot ikke vente på seg. Lønn måtte hun se langt etter de første årene. Det tok åtte år med store underskudd før hun i 2008 fikk et overskudd på 300.000 kroner.

– Jeg startet nok litt for ung, men angrer ikke et sekund i dag på at jeg gjorde det, og at jeg aldri ga opp, understreket hun.

Oppturen ser ikke ut til å ta slutt med det første. Syv måneder inn i 2011 var omsetningen 22 prosent høyere enn året før. Det er først nå hun endelig kan leve av lønna hun får.

Inspirasjon

Gründeren henter inspirasjon fra blogger og designere. Hennes favorittdesigner er Stella McCartney. Hun finner mye av inspirasjonen sin fra hennes kolleksjoner.

– Stella McCartney er veldig synlig, fargerik og spennende. Jeg må alltid inn å se på nettsiden når hun slipper ut en kolleksjon. Hun har alltid en ”edge” på det alt hun gjør, forteller Wedø.

Trønderen reiser selv rundt i verden og håndplukker alt som skal inn i butikken. Dette gir butikken et eget særpreg og gjør det mer spesielt for henne.

– Jeg reiser til Paris denne uken, gleder meg til å se hva jeg finner til butikken der, forteller hun smilende.

Hilde går kledd i en neon gul Marlene Birger bluse, og en blå baggy Line of Oslo bukse. Det har hun kombinert med fargerike accessoirer. Hennes knall rosa neglelakk er bare toppen av kaka for stilen hennes.

– Jeg har flere stiler. Folk som kjenner meg vil si at jeg har en rocka stil. Sort, skinnbukse og det som hører til, sier Wedø.

Hun sier at hun kler seg for seg selv og for å inspirere kundene, og være et forbilde for dem. Dette er en god måte å markedsføre klærne på mener den fargerike fashionistaen.

– Når våren kommer blir jeg litt mer fargerik, da er det gøy å kombinere farger om hverandre. Det gjør det mer spennende, forteller hun med et glimt i øyet.

Bloggsuksess

Nå har Gründeren fått sin egen blogg. Der poster hun alt fra innkjøp i butikken og ting som skjer i hverdagen. Nettsiden hennes Hildecarma har ca.25000 lesere i uka, og ligger på lista over Norges 100 beste blogger, og 3 plass i målgruppen 25-40 år. Den blir lest av mennesker fra hele landet.

– Det er på grunn av bloggen min at jeg er her jeg er i dag. Den har skapt enorm suksess for butikken, sier hun.

Kundene star i kø utenfor Carma i Trondheim. Foto: hildecarma.no

Økonomisk har dette ført til at butikken økte i omsetning med 100% i 2010, 7,5 millioner til 15 millioner, og 1,5 millioner er solgt gjennom nettbutikken.

– Bloggen skal være en inspirasjon innen fashion, beauty, interiør og hverdagsliv i butikken, forteller Wedø og legger til at hennes nye mål er å bli Norges største nettbutikk.

Den trendy damen tar seg god tid til å lese utenlandske moteblogger. Sofie Farman og Elin Kling er noen blant mange. Hennes favorittblogger er ikke noen annen enn den svenske Angelica Blick.

– Hun er bare så fantastisk til å kombinere og overraske hele tiden. Hun har så mange forskjellige stiler. Det gjør at jeg blir nysgjerrig på hva som møter meg på hver gang jeg leser, skryter hun om sin favoritt blogger.

Toppbilde: SUPER HAPPY: Butikkeier Hilde Wedø smiler fra øre til øre når hun er på jobb. Foto: Sager Anna Nemati

Stengt for kommentarer.