Feiring av strekene

31. august 2009 13:49 av Elin B. Øvrebø 

Dersom hjertet ditt banker litt ekstra for tegneserier, bør du holde av helgen 11.-13. september.

TEGNESERIEELSKERNE KAN GLEDE SEG: 11.-13. september går årets Raptusfestival av stabelen. Foto: www.raptus.no

TEGNESERIEELSKERNE KAN GLEDE SEG: 11.-13. september går årets Raptusfestival av stabelen. Foto: www.raptus.no

Da er det nemlig duket for tegneseriefestival i Bergen by. Raptusfestivalen er Bergens Internasjonale tegneseriefestival og har holdt det gående siden 1996. Hver høst inviteres store og små for å både feire og gå de høyt elsket strekene i sømmene. Raptusfestivalen kan lokke med kremen av Norges og verdens tegneserietegnere – og skapere. Ifølge programmet kan vi vente oss foredrag om alt fra erotiske til dokumentariske tegneserier, signeringer og auksjoner. Nytt av året er Cosplay, der deltakerne på festivalen oppfordres til å kle seg ut som tegneserieheltene sine.

Norgesbølgen
Tegneserier om superhelter og styrkedrikk har bestandig vært populære blant nordmenn. Det samme kan ikke sies om tegneseriene signert av norske tegnere, som har blitt oppfattet som ”rumpehumor” og bare for spesielt interesserte. De siste årene har det norske tegneseriemiljøet fått stadig mer anerkjennelse også utenfor sitt eget miljø og nordmenn har trykket Pondus, Nemi og Rocky til sitt bryst. Kjente norske navn som er tatt inn i varmen er Frode Øverli, Arild Midtun, Ingebjørg Jensen, Karine Haaland, Torbjørn Lien og Lars Lauvik. Alle disse gjester Raptusfestivalen i september.

Visste du forresten at selveste Varg Veum også har gått til strekene i disse dager? 11. september lanseres albumet ”Død mann sladrer ikke” tegnet av Mike Collins.

Stengt for kommentarer.