Drømmedag for Toetally

31. august 2009 13:39 av Wenche Wærner 

Midt i valgkamptid inviterte næringsminister Sylvia Brustad norgesmesterne fra Nøtterøy til lunsj sammen med Petter Stordalen. Det ble en svært utbytterik lunsj for de tre ungdommene.– Jeg og næringsdepartementet vil gi dere en tur til London, og i London vil Innovasjon Norge hjelpe dere med å komme i kontakt med de rette personene, var den gledelige beskjeden fra Sylvia Brustad under lunsjen på Hotell 33 på Økern.

Toetally UB ble i vår kåret til Norges beste ungdomsbedrift, og i disse dager starter de opp bedriften som en ny UB, med annen rollefordeling men med samme produkt; en oppvarmingsstrømpe i ull og skinn for ballerinaer. Gründertrioen Victoria Magnussen, Kristian Løn og Linnea B. Pedersen tar tredje året på Nøtterøy videregående skole med entreprenørskap som valgfag, og i år er det internasjonalisering som er tema ved linjen.

Toetally og Petter_web

Men for daglig leder Victoria Magnussen stoppet det ikke med London-tur. Hun fikk en avtale om å følge Petter Stordalen på Leder for èn dag den 22. oktober.

– Jeg skal dra med Petter til Stockholm den dagen. Med privatfly! Jeg ble så inspirert og kan nesten ikke tro det er sant! var Victorias gledesstrålende kommentar etter lunsjen.

Petter Stordalen fortalte historier på inn- og utpust – fra sin tid som skoletrøtt ungdom i farens kolonial, hvordan han har taklet tøffe tider, om Choicefest og hotellkjøp dagen før og hva han synes er viktig i dag.

– Ha det gøy på jobb! På alle disse årene har jeg aldri vært på et kjedelig ledermøte. Men alle må ha det gøy, fra ledelsen til de som jobber på gulvet, var rådene var hotellgründeren, som også mente at man må takle å gå på snørra noen ganger uten å gi opp.

– Petter startet på bunnen selv, og var ikke så veldig god på skolen – akkurat som meg. Jeg skal ut i næringslivet – det er det jeg skal drive med. Også skal vi til London! klarte Victoria å si før hun måtte ringe venner og familie for å fortelle om opplevelsene.

Toetally UB har stor tro på produktet sitt og at de kan gjøre det godt i det engelske markedet. Mens det i Norge er 4.500 ballerinaer, er det over 47.000 potensielle kunder i England. Nå jobber de videre med emballasje, distribusjon og de er på søken etter en bedre kinesisk produsent.

“Inspirasjonslunsj” for unge gründere (Nærings- og handelsdepartementet)

- Kuleste riking vi vet om (Tønsberg Blad)

Stengt for kommentarer.