Felger som selger

5. februar 2013 12:27 av Tommy Simon Norum 

Mange bileiere bruker mye penger på felger for å gi bilen et løft. Det handler om å være unik sier Katrine Køste, produktsjef hos Vianor.

– Det er personlig, folk med store dyre biler ønsker seg ofte flotte felger. Ungdom med billige biler ønsker seg nye for å style bilen, sier Køste.

Hun forteller det går mest sølvfargede felger med 5 eiker i 16 eller 17 tommer.

– Stort sett handler folk i prisklassen mellom tre og fem tusen. Mange biler kommer med et sett felger, da ønsker man seg gjerne egne felger til vinterhjulene eller nye til sommeren. Vi ser også en økning i SUV markedet, sier Køste.

Det er viktig at felgene passer til bilen. Regelen er at man kan forandre størrelsen fem prosent opp eller ned i forhold til bilens originalfelger.

– Det er viktig at de har riktig belastningskode for bilen og passer på navet. Om vinteren bør man se etter hellakkerte felger, det er best under norske forhold, sier Køste.

Gjør bilen finere
– Felger er viktig, det gjør bilen finere og gir den et mer personlig preg. Heving eller senking av bilen hører også med, sier Gøran Olsen, eier av en Ford Ranger.

Trenden er at felgene blir større og fargene mørkere, dette opplyser Vianor i en pressemelding.

– Jeg syntes svarte felger ofte gir et tøft ”stuk”, noe jeg tror er blitt en mote omtrent som Converse sko. Men felgene kommer an på hvordan bil man har, sier Olsen.

Toppbilde: Felger er populært. Foto: Newswire.no

Stengt for kommentarer.