Overgangvinduets vinnere – så langt

4. februar 2013 22:32 av Magnus Cato Andersen 

Det nærmer seg slutten av vinterhandelen for de internasjonale fotballklubbene. Nettavisens Roy Kvatningen deler sitt syn på januarvinduet dagen før deadline.

- Det kommer nok til å skje en god del på torsdag, men jeg betrakter Newcastle og West Ham som de største vinnerne så langt. Begge ser ut til å ha fått god valuta for pengene, sier Nettavisens sportssjef Roy Kvatningen.

Den erfarne journalisten forteller at Newcastle har fått større bredde i stallen og West Ham har fått mer ammunisjon lengst frem på banen. Kvatningen forteller videre at han også gleder seg spesielt til å se hvordan Moussa Sissoko tar nivået i Premier League. Samtidig er han ikke i tvil om hvilket lag som burde foreta seg noe på overgangsvinduets siste dag.

- Arsenal trenger forsterkninger. Kanskje ikke så mye for prestasjonenes skyld, som for fansen skyld. Arsène Wenger får en del juling av fansen for sin manglende vilje eller evne til å hente inn forsterkninger, og jeg blir faktisk ikke overrasket om han går litt bort fra sine egne prinsipper og henter en etablert stjerne for en dyr sum, sier Kvatningen til Norgesnytt.

Kjøpegale QPR
Sportssjefen er ikke i tvil om at Queens Park Rangers er klubben som vil være mest aktiv på vinterens siste handledag. Han forteller at ledelsen i klubben er kjøpegale og at de nå har ansatt en mangager som lider av samme sykdom. Den tidligere Liverpool-sympatisøren har også en spådom når det gjelder Deadline Day.

- Thomas Ince havner i Liverpool, Manchester City kjøper en stjernespiller og Arsenal henter en etablert profil. I tillegg håper jeg Tottenham kjøper Joao Moutinho. Den gutten er altfor god til å gjemmes bort i den portugisiske ligaen, forteller han avslutningsvis.

Newcastle-supporter Jon Mühlbradt Guerricagoitia (foto: Robin Hunter)

Mange fotballentusiaster benker seg foran skjermen på Deadline Day og Newcastle-supporter Jon Mühlbradt Guerricagoitia er en av dem. Han er for det meste enig med Nettavisens sportssjef.

- Jeg må si Newcastle har gjort det best så langt i overgangsvinduet ved å hente inn tre franske landslagsspillere til en veldig rimelig pris. Det forsterker laget betraktelig og Newcastle kommer til å holde seg i Premier League nettopp av den grunn, forteller han.

Spent på franskmennene
Guerricagoitia er spesielt entusiastisk når det gjelder signeringen av Moussa Sissoko og Mathieu Debuchy. Sissoko og Debuchy ble hentet fra henholdsvis Toulouse og Lille. De er begge franske landslagsspillere og hva Newcastle måtte betale for de, er foreløpig ukjent.

- Sissoko hadde en veldig bra debut og han kommer bare til å bli bedre. Debuchy er høyrebacken til Frankrike og viste allerede under fjorårets EM at han er en av de beste høyrebackene i Europa, forteller han til redaksjonens utsendte.

Supporteren har ikke stor tro på de aller største overraskelsene på vinduets siste dag, men han svarer kontant på spørsmål om hvilken klubb som vil være mest aktiv.

- Det er ingen tvil om at QPR kommer til være mest aktive i morgen. Flere spillere kan være på vei inn. Chris Samba er det mange rykter om, og etter at Ryan Nelsen har spilt sin siste kamp, vil Samba være den perfekte erstatteren, mener Guerricagoitia.

Newcastle-supporteren har også drømmer når det gjelder hans eget lag på Deadline Day.

- Siem de Jong og Ricky Van Wolfswinkel er to hardtarbeidende spisser som jeg vil se i Newcastle-trøyen. De vil gi Papiss Cisse konkurranse om spissplassen og bredde i stallen, avslutter han.

En oversikt over alle overgangene kan du finne her

Toppfoto: Happy-Harry på spillerjakt (foto: thesportreview.com)

Stengt for kommentarer.