8. divisjonslag fra Oslo prøvde å signere Beckham

4. februar 2013 19:39 av Kari Mette Hole 

Ørn Kristiania har et mål for sesongen; de vil rykke opp i 7. divisjon. Dermed la de like så godt inn bud på David Beckham.

– Når det er 0,001 prosent sjans for at han sier ja, så måtte vi jo bare prøve, sier formann i FK Ørn Kristiania, Martin Sjøblom Roppestad.

Like før fristen gikk ut for å søke om overgang på spillere, bestemte styret i osloklubben seg for at det var på tide å legge lista litt høyere enn vanlig, og la inn bud på ingen ringere enn David Beckham. I søknaden, adressert til David Beckhams manager, tilbyr de den britiske fotballstjernen en Ørn Kristiania treningsbag, pins til å feste på dressjakka, og lagskjorte nummer 7, hvis han skulle velge å spille for deres lag. De fastslår også at fotballstjernen, i likhet med resten av spillerne på laget, må betale medlemskontingenten på 2500 kroner.

– Det er en seriøs søknad, og ikke noe vi har gjort for å få oppmerksomhet. Selvfølgelig, skulle vi være så heldige at Beckham takker ja, hadde det vært artig å slå publikumsrekorden på 21 stykker, forteller Roppestad.

Selv om Ørn Kristiania består utelukkende av Hortensere bosatt i Oslo, er de villig til å gjøre et unntak for Beckham, og klubbformannen er ikke i tvil om at han ville trivdes godt. Osloklubben budsjetterer i år med beskjedne 700 kroner i overskudd, men det de mangler av økonomiske goder, gjør de opp for med det Roppestad mener er et sosialt miljø i europeisk toppklasse. Så langt har de ikke mottatt noe svar på søknaden.

– Målet er å rykke opp i 7. divisjon, noe jeg tror vi skal greie selv uten David Beckham. Likevel syns jeg han i det minste kunne møtt opp på én kamp, bare som en symbolsk handling, mener Roppestad.

Søknaden fra det norske 8. divisjonslaget har ikke gått ubemerket hen. De siste dagene har klubbledelsen mottatt henvendelser fra store fotballmagasiner i blant annet Tyskland og Tyrkia.

Fotballekspert Lars Tjærnås syns det var spenstig gjort av Ørn Kristiania, og kommer med følgende melding via Twitter:

– Helt genialt! Litt overraskende at han ikke slo til. Kunne blitt vanskelig med plass på laget, det må ha vært det avgjørende.

Dagen etter at Ørn Kristiania sendte søknaden, ble det gjort klart at David Beckham valgte det franske laget Paris Saint- Germain, framfor klubber som Arsenal, Anzhi og Tottenham. 37-åringen slutter seg til Zlatan og de andre stjernene i PSG med umiddelbar virkining og har skrevet under på en fem-måneders kontrakt

Søknaden fra Ørn Kristiania kan leses i sin helhet nederst på denne siden.

Toppfoto: The Bay Area Bias via Flickr

Stengt for kommentarer.