Dyrere billetter på toget

4. februar 2013 17:54 av Thea Romsås 

I tillegg til at billettprisene øker, straffes du nå med 40 kroner dersom du velger å kjøpe billetten din på toget.

– Jeg syns det er hårreisende å måtte betale mer i ombordtillegg enn det selve billetten koster, sier Kevin Hovdahl Holmli (21).

Han er en av mange som har uttrykt sin frustrasjon på sosiale medier siden prisene økte på fredag. På sin Twitter-konto ga han uttykk for at det å kjøpe billett inne på toget kan bli dyrt, spesielt på korte reiser.

– Det som er mest irriterende er at mange stasjoner er utstyrt med kun én billettautomat. Dersom det er lang kø rekker du ikke å kjøpe billett før du går på toget, og dermed må du betale 40 kroner mer, sier Hovdahl Homli til Norgesnytt.

– Antakeligvis øker NSB ombordtillegget til det dobbelte fordi folk ikke ser på 20 kroner som mye penger. I tillegg spares jo konduktøren for mye arbeid, jeg skjønner det.

Hovdahl Holmli forteller at noen konduktører har forståelse når det har vært lang kø foran automaten, mens noen er mer firkantet. NSB skriver på sin Facebook-side at man kan kjøpe billett på NSBs app dersom det er kø ved automaten. Dette er Hovdahl Holmli skeptisk til.

– Hva skjer hvis mobilen blir stjålet eller går tom for strøm? Jo, da må man kjøpe ny billett. Selv kjøper jeg alltid papirbillett, avslutter 21-åringen.

Oppfordrer til forhåndskjøp
– Økningen i prisen på ombordtillegget er for å tydeliggjøre at det lønner seg å kjøpe billett før du går om bord i toget. NSB har lagt til rette for at våre kunder enkelt kan skaffe seg billett før de går om bord. Dette kan gjøres på våre nettsider, på app eller på billettautomat, sier Liv Eggebø i NSB.

Hun forteller at salget av billetter på slike selvbetjente kanaler er veldig populært. NSB har likevel tatt hensyn til at ikke alle passasjerer kan kjøpe billetten sin på en mobilapplikasjon.

– Passasjerer som reiser fra en stasjon uten billettautomat slipper selvfølgelig å betale ombordtillegg på 40 kroner, sier Eggebø.

På spørsmål om hva som skjer med ombordtillegget dersom billettautomaten er i ustand, svarer Eggebø at passasjerene ikke vil belastes 40 kroner ekstra.

– I slike tilfeller vil konduktørene få beskjed, og kunden slipper å betale ombordtillegg, fastslår hun.

Slipper tillegget
På Gjøvik Skysstasjon står Hanne Edgren Pettersen og venter på toget som skal ta henne til Furumo. Med krykker og annen bagasje er det ikke alltid like enkelt å kjøpe billett før avgang. NSB har bestemt at honnørkunder og kunder som ikke kan betjene billettautomaten som følge av et handikap, skal slippe å betale 40 kroner ekstra for å kjøpe billett på toget.

– Heldigvis for meg slipper honnørkunder å betale ombordtillegg. Da trenger jeg bare å tenke på å komme meg inn på toget, sier Edgren Pettersen.

Edgren Pettersen sier hun ikke har prøvd å kjøpe billett på NSBs app, men hun har forsøkt seg på billettautomaten én gang.

– Det fungerte ikke for meg, jeg fant ikke honnørbillett inne på automaten.

Selv om hun er glad for at hun slipper ombordtillegget, syns hun det er ille for de andre reisende.

– Dette må være irriterende for folk som skal ha vanlig billett. Tenk om man har det travelt og må skynde seg på toget, da skal man bli straffet med hele 40 kroner, avslutter Edgren Pettersen.

Toppbilde: Foto: Thea Romsås

Comments

En kommentar to “Dyrere billetter på toget”

Kommentarlinker

Se hva andre skriver om denne artikkelen...
  1. [...] Intervjuet kan forøvrig leses her: http://norgesnytt.eu/?p=42504 [...]