Barns matvaner blir sunnere

4. februar 2013 16:28 av Karoline Hernar 

Norgesgruppen og Meny har nå lansert familiekonseptet JIPPI med sunnere produkter for barnefamilier.

- JIPPI er en av de største produktlanseringene for oss i MENY noensinne, og viser at vi har ambisjon om å bli barnefamilienes favorittbutikk, sier adm. dir Vegard Kjuus i en pressemelding.

Produktserien består av 34 utvalgte produkter til frokost, lunsj og brød. Blant annet brød, grønnsaker, syltetøy, pasta og smoothier.

- Vi har utviklet produkter vi vet er sunne og innenfor kategorier vi vet er viktige/ofte valgt av barnefamilier, og vi har samtidig latt barna smaksteste og godkjenne alle produktene, sier Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen.

Barna får velge

-Vi vet at barnefamilier ønsker å servere barna sine sunn mat, men at det samtidig ikke alltid er så enkelt å vite hva man skal velge, sier Søyland.

Alle produktene i serien har vært gjennom en grundig ernæringsvurdering og har vært festet og godkjent av barn.

- Det hjelper ikke så mye om foreldrene kjøper sunn mat hvis barna ikke liker maten, for den  er som kjent ikke sunn før den også faktisk er spist. Derfor har vi forsøkt å utvikle sunn mat, men også latt barna smaksteste og godkjenne alle produktene, sier Søyland.

Bruker også Internett

Samtidig som produktserien ble lansert ble det også publisert en nettside hvor barna kan gå inn og bli kjent med figurene fra serien. Dette er et bevisst valg fra Norgesgruppen.

- Jippi.no er ment å være en ekstra kommunikasjonsplattform der barna kan bli bedre kjent med figurene i Jippi-serien og hvor foreldrene kan lære mer om produktene og få mer bakgrunnsinformasjon, avslutter Søyland.

Bilde: Pressebilde, Norgesgruppen.

Stengt for kommentarer.