Bolledeig vant publikumsprisen

4. februar 2013 17:19 av Kine Solberg 

Siste helgen i januar konkurrerte 90 fotografer om syv stipendpremier, da Cyan stipendutstilling ble holdt for fjerde år på rad. En av vinnerne ble fotograf Jonna Hägg.

– Jeg ble veldig overrasket, og synes det er gøy at folk liker bildet mitt selv om det er rart, sier Jonna Hägg.

Det ikke navngitte bildet av et menneske dekket av bolledeig, sikret henne Publikumsprisen. Dette var en av to priser som hun håpet på å vinne i forkant av avstemningen, men hvorfor bildet ble så populært blant publikum er hun usikker på.

Jonna Hägg (24) vant publikumsprisen med et litt uvanlig bilde.

– En av grunnene kan være at det skiller seg ut, forteller hun.

Prisen blir stemt frem av publikum, og i år var det jevnt mellom fotograf Jonna Hägg og Sara Tanderø. Det ble til slutt Hägg som stakk av med et gavekort på kurs hos Interfoto, og penger fra salg av stemmesedler til en verdi av 6635 kroner. Pengepremien og gavekortet kommer veldig godt med, forteller vinneren, som for tiden går andre året på Oslo Fotokunstskole.

– Pengene skal jeg bruke på utstyr og til å fremkalle film i studio, sier en fornøyd Hägg.

Fotostudiet Cyan, som står bak stipendutstillingen, er en arena for nyetablerte fotografer, og de Norgesnytt snakket med forteller at det er en trygg og inviterende arena.

– Med stipendutstillingen har Cyan skapt et møtested som er spennende og lærerikt både for fotografene som får stille ut og publikum. Det er en god kombinasjon av ferske og etablerte fotografer, og som publikum ser du mange forskjellig typer foto. Dette gjør at du blir klokere på hva du liker, og hvilke preferanser du har, forteller fotograf Erica Zahl Pedersen.

Erica Zahl Pedersen har selv vært publikum de tre foregående årene, og stilte for første gang ut et bilde i år.

– Det er en folkelig og ærlig utstilling, men allikevel er det et høyt nivå på fotografiene. I tillegg er det en fin mulighet til å vinne forskjellige stipend. Selv søker jeg alle, men det er gjevest med utstillingstipendet som gir anledning til å ha en utstilling med egne bilder, fortsetter hun.

Fotoutstillingen varte fra mandag 28. januar til søndag 3. februar, og det har vært fullt hus hele uken. I anledning fredagens avstemningsfest, var det mellom 100 og 150 gjester i Cyan studios lokaler i Jens Bjelkes gate 13.

Se vinnerbildet og andre foto på Jonna Häggs Tumblr-side.

TOPPFOTO: En av ildsjelene bak Cyan studio, Henrik Lindal, deler ut en av syv stipend.

Stengt for kommentarer.