Fryser på gaten i Oslo

4. februar 2013 19:30 av Kathrine Nygård 

De fleste av oss er nok ikke så begeistret for den kalde vinteren i hovedstaden, men de som sliter mest er de som lever uten hus og hjem.

- Det føles ut som om fingrene mine skal falle av, sier Costel Denelie (75) fra Bukarest, Romania.

Han har sittet på Karl Johan i Oslo i flere måneder og er en av mange som virkelig får merke kulden på kroppen.
Denelie har sovet ute i Oslo siden han kom til Norge og blir engstelig når politiet truer med soveforbud. Likevel finnes det et lyspunkt.

- Jeg har fått suppe fra suppebussen flere ganger, sier Costel.

Suppebussen redder liv
Frelsesarmeen har siden 80-tallet kjørt rundt med mat til de som trenger det i hovedstaden. Dette har gledet mange hjemløse. Rusomsorgen til Frelsesarmeen, Fyrlyset, kan tilby både varm mat, varmt vann og vask av klær for de hjemløse.

Alex Danase fra Frelsesarmeen mener at det er viktig å prøve å hjelpe så mange som mulig, selv om det er vanskelig å rekke over alle som behøver hjelp.

- Fyrlyset er åpent for rusmisbrukere mandag til fredag, fra ni om morgenen til to på dagen, mens for andre er det åpent fra fire om ettermiddagen til syv om kvelden, sier Danase.

Danase legger til at de som kommer kan få en varm dusj samt et måltid og at de sjelden har problemer med bråk i lokalene sine.

- Det er veldig viktig å ta vare på de rundt seg, og nå som været er preget av mye kulde og snø er det forferdelig for de som ikke har tak over hodet. Vi hjelper og det fungerer. Her kan de få varme og mat uansett vær og vind, avslutter Danase.

Toppbilde: Foto: Kathrine Nygård

Stengt for kommentarer.