FFK signerer 21-år gamle Rozhat Shaswari

4. februar 2013 15:29 av Andreas A. Myrvold 

Scoret 12 mål på 21 kamper for Bærum, som rykket ned til 2.divisjon.

– Jeg har blitt hentet til klubben for å «skyte» dem opp i Tippeligaen igjen, sier Rozhat Shaswari.

Begge klubber bekrefter på deres hjemmesider at spilleren nå har signert for Fredrikstad FK, med umiddelbar virkning. Spissen har nå dratt til Tyrkia, for å slutte seg til de andre spillerne og trenerne som allerede har kjørt igang med forberedelsene til seriestart.

Shaswari gjorde i 2011/2012-sesongen en god figur, selv om Bærum ikke gjorde det nevneverdig bra i serien. På 21 kamper scoret han 12 mål, og fikk flere klubber etter seg. Fredrikstad har hatt representanter og speidere på Bærum sine kamper i flere måneder før overgangen ble bekreftet.

Interesse fra Molde
– Jeg visste at de var ute etter meg, og ønsket meg til klubben. Fra jeg selv ga uttrykk for interesse, gikk overgangen i boks i løpet av få dager. Perioden har både vært lærerik og spennende, sier Shaswari.

21-åringen har spilt for Bærum hele livet sitt, og forlater klubben for Fredrikstad for å hjelpe laget til opprykk neste sesong. Fredrikstad rykket ned sesongen som var, og spiller ved seriestart i Adeccoligaen. Bærum SK spilte på dette nivået i fjor, men rykket ned etter å ha endt på 14.plass på tabellen.

Likevel scoret laget mer enn det Sandefjord gjorde, som havnet på en solid 3.plass bak Sarpsborg 08 og Start. Mye av dette grunnet Shaswari og hans evne til å score.

– Å prestere så bra, når klubben din presterer så dårlig viser at han har kvalitet, sier Fredrikstad-supporteren Tor Carlsen.

Plankegjengen som er supportergjengen til Fredrikstad er positive til signeringen, og ser frem til at Rozhat skal herje med forsvarsspillerne i Adecco-ligaen.

KLAR FOR FFK: Rozhat Shaswari skal ta klubben opp til det beste selsklap. Foto: Baerumsk.no

– Vi i plankegjengen har store forventinger til han, og tror han kan hjelpe laget til opprykk ved sesongslutt. Han løp jo nærmest ifra hele forsvaret til Vålerenga da de spilte mot Bærum. Når det kommer til antall mål, må 15 være minimum, fortsetter Carlsen.

Høy selvtillit
Fredrikstads sportsjef Joacim Jonsson har samme holdning, og forventer at Shaswari er en potensiell toppscorer i Adecco-ligaen kommende sesong.

– Minimumskravet har blitt satt på 15 mål, noe jeg tror jeg klarer. Gamletreneren min i Bærum, Morten Tandberg sa til meg at jeg kan være kapabel til å score 20-25 mål. Jeg har også blitt fortalt at jeg er en type spiller Fredrikstad sårt trenger, noe som gir selvtillit. De har store forventninger til meg, og jeg kommer til å innfri. Jeg er strålende fornøyd med å ha signert for Fredrikstad, som er en fantastisk klubb,  sier Shaswari.

Overgangen ble offentliggjort natt til torsdag, timer før det internasjonale overgangsvinduet stengte. Pengesummen er ennå ikke kjent.

Toppbilde: Rozhat Shaswari (t.h) har nettopp scoret mot Vålerenga. André Muri og Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld fortviler. Foto: Rozhat´s personlige facebook-konto.

Stengt for kommentarer.