– Balotelli kan bli verdens beste i AC Milan

4. februar 2013 17:15 av Magnus Johansen 

Milan-klare Mario Balotelli kan bli bedre enn både Cristiano Ronaldo og Lionel Messi i sin nye klubb. Det mener president i Milan Norge, Bår Sveinhaug.

– Det er et spørsmål om innsats. Han har alle forutsetninger for å bli verdens beste spiller, sier Sveinhaug til Norgesnytt.

Super Marios svake innsats og utagerende oppførsel i Manchester City ble til slutt for mye både for han selv og Roberto Mancini. Stempelet som urokråke stjal fokuset stort sett gjennom hele oppholdet i England. Sveinhaug tror Milan-trener Massimo Allegri kan være den rette mannen til å hjelpe Balotelli til å nå sitt potensial.

­– Allegri er en fleksibel type, og klarer å la ting gå. Dette har han blant annet fått ros av fra Gennaro Gattuso. Sånn sett er han en helt annen type enn for eksempel Mourinho, som er mye hardere på å håndheve sine prinsipper. Allegri er mer pragmatisk, og vil la visse ting gå om det er for det beste for laget, sier Milan Norge-sjefen, som også tror AC Milan som klubb er et gunstig utgangspunkt for Balotelli.

­– Milan har en god historie med å få skikk på urokråker, og har aldri vist toleranse for veldig utagerende typer.

Vanvittig velkomst
Til tross for et tvilsomt rykte og en sunn skepsis knyttet til 22-åringens fremtid som fotballspiller, ble han mottatt som en gud av Milan-fansen forrige uke. Sveinhaug innrømmer at han lot seg overraske av den overveldende mottakelsen.

– Da han møtte Milans visepresident, måtte politiet bruke tåregass utenfor restauranten for å temme fansen. Det var tusenvis av fans utenfor som ville ha et glimt av Balotelli. Dette gir et lite bilde på mottakelsen, som er enda heftigere enn den Zlatan Ibrahimovic og Ronaldinho fikk. Jeg hadde aldri trodd at Balotelli skulle være så populær, sier Sveinhaug.

Forventningene ble ikke akkurat dempet da Balotelli ble den store helten i sin Milan-debut på søndag. Med sine to scoringer i 2-1-seieren mot Udinese, sørget han for at Milan tok tre særdeles viktige poeng. Det betyr at de kun er tre poeng bak Lazio, som for øyeblikket innehar den viktige tredjeplassen.

Sveinhaug både håper og tror Super Mario kan fortsette i samme sporet, i jakten på tredjeplassen, som gir Champions League spill neste sesong.

– Balotelli kan bli viktig. Milan har ligaens mest målfarlige duo, Stephan El Sharaawy og Giampaolo Pazzini, men Balotelli tilfører helt andre ferdigheter. Han har en rå fysikk og er et konstant uromoment.

­– Burde ha dårlig samvittighet
En annen som ikke gråter over Balotellis City-exit, er lederen i Manchester Citys norske supporterklubb, Tor Sønsteby. Han har latt seg provosere av italienerens manglende respekt for manager Roberto Mancini.

– Balotelli burde ha dårlig samvittighet, han har sviktet sin læremester og opptrår lite voksent, sier Sønsteby til Norgesnytt.

Sønsteby er imidlertid enig med Sveinhaug i at AC Milans nye angrepsvåpen kan bli ustoppelig, dersom Allegri får skikk på han.

– Mario har fortsatt potensiale til å bli verdens beste spiss, men står i fare for å kaste bort hele sitt talent med feil fokus og temperament, mener Sønsteby.

Han oppsummerer Balotellis tre år lange opphold i England på følgende måte:

– Fargerikt og spennende til å begynne med, og bidro med mye morsomt, men til slutt fremstod han mest som en lat dust.

Toppbilde: Foto: Joe Bowker via flickr.com

Stengt for kommentarer.