Det er igjen klart for VM i spark utfor

4. februar 2013 21:10 av Veronika Sletta 

Lørdag 9. februar sparkes VM i spark utfor i gang for tredje år på rad. Ordfører Runar Bålsrud spår flere deltakere enn tidligere.

– I fjor var det 635 deltakere, og det tallet slår vi år, sier ordføreren.

I Hurdal kommune som ligger i Akershus er det igjen klart for VM i spark utfor. Ordfører Runar Bålsrud jobbet etter kommuneplanen da arragementet ble til for fire år siden. Styringsgruppa kaller seg for fraspark i Hurdal og er representanter fra lokale idrettslag, frivillige organisasjoner, næringsliv og fra kommunen. I fjor var det hele 4000 tilskuere tilstede og styringsgruppa håper på like godt oppmøte i år.

– Vi ønsket å lage et arrangement tuftet på bygdas naturlige fortrinn, som det så fint heter i kommuneplanen. Vi ville ha et arrangement som kunne bidra til identitetsbygning i bygda og ønsket omdømme av bygda, sier Bålsrud.

– I tillegg er det god PR for Hurdal, samtidig som vi klarer å lage en yrende folkefest for innbyggerne og gjestene som kommer, fortsetter ordføreren.

Det er mange ulike klasser man kan melde seg på. Alt fra jenter junior til modifisert spark-klasse. Tidligere har kjente fjes som Bjørn Dæhlie deltatt, og han ble på ny verdensmester – i spark i 2011. I år kommer idrettspresidenten Børre Rognlien, Solan Gundersen og i tillegg får man se verdens største funksjonelle spark i aksjon ned løypa.

Det er tidligere skrevet en artikkel i Østlendingen om en ordførerduell mellom ordførerne i Alvdal og Tynset. Da Bålsrud fikk spørsmål om han ville stille i år, var svaret klart.

– Selvsagt!

Oppfinnsomme gutter
I klassen modifisert spark er alt lov. Sparken kan pyntes og ordnes som deltakerne selv vil. Morten Gran (21) har sammen med en kompis brukt den siste tiden til å pimpe opp sparken de skal bruke førstkommende lørdag. Gutta har bygd en elektrisk spark og de er svært fornøyd, så langt.

Sparken til Morten Gran under konstruksjon. Foto: Morten Gran

–  Vi har tatt deler fra en gammel elektrisk sparkesykkel. Hjulet er femeiket, og har selvfølgelig sko. Vi har radio og lys foran og bak. Alt dette går på batterier som vi har montert under setet på sparken, sier Gran.

Det skal utdeles en meget populær pris under spark-VM, nemlig Reodor-sparken. Dette er en pris som legger vekt på oppfinnsomhet og tekniske finesser i form av utstyr og tilpasninger for å skape den kuleste/beste modifiserte sparken. Gran har ikke store forhåpninger når det gjelder prisutdelingen.

– Vi meldte oss på bare for moroskyld og har ingen store forhåpninger. Vi deltar mest for showet sin skyld og håper folk digger sparken vår, sier Gran.


Stengt for kommentarer.