Chess stjeler Telenor-kunder

4. februar 2013 15:13 av Kristine Kjærstad 

Nærmere femti prosent av Chess sine nye kunder har rømt fra Telenor. Men Telenor er ikke bekymret.


– Etter at kundene har gresset litt hos Chess, håper vi de merker at gresset ikke er grønnere der, sier informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan.

Krokan forteller at det er sterk konkurranse på mobilabonnent-markedet, og at det er vanlig at kundene bytter mellom de ulike mobilselskapene. Han sier at andre selskaper velger kun å konkurrere på pris, noe som selvfølgelig også påvirker Telenor.

– Vi lover ikke å være billigst, men mange ser at totaltilbudet fra Telenor er best, og blir derfor værende hos oss. Denne tilliten setter vi stor pris på, samtidig som vi må aksept for at noen vil prøve andre selskap. Forhåpentlig vil disse komme tilbake igjen til oss senere.

Telenor dominerer mobilabonnement-markedet, og vil fortsette å utvikle seg for å holde på kundene.

– Vi skal fortsette å levere det kundene vil ha. Denne uken lanserer vi SMSgruppe og vi er de eneste på mobilselskapet som tilbyr 4G på mobilen.

Nye kunder
– Målet med kampanjen har ikke vært å ramme Telenor spesifikt, men det har blitt en konsekvens, sier visepresident for Chess, Arve Andreassen.

Det er Chess sitt nye abonnement, FriBruk, som gjør at kundene bytter selskap. Nærmere 50 prosent av Chess sine nye kunder på abonnementet FriBruk kommer fra Telenor.

– Målet for kampanjen var overordnet å vise at Chess jobber kontinuerlig med å levere lave og forutsigbare priser på mobiltelefoni til både eksisterende og nye kunder, forteller Andreassen.

FriBruk-kundene vil kun betale 399 kroner per måned i året 2013. Deretter vil prisen bli justert tilbake til 499 kroner i måneden.

Likevel pålegger ikke Chess kundene sine bindingstid.

– Det er ingen bindingstid. Dersom kundens behov endrer seg og han eller hun ønsker å bytte til et annet Chess abonnement eller til annen operatør, vil det ikke bli pålagt en ekstra regning, sier Andreassen.

Begge deler
Studenten Silje-Victoria Wollik (20) har to mobiltelefoner, en med Telenor-abonnement og en med Chess sin FriBruk-abonnement.

– Jeg har akkurat kjøpt nye mobil med Chess-abonnement. De er jeg superfornøyd med. På den andre telefonen har jeg Telenor, som er helt bedriten. De surrer veldig mye og det er bare tull med dem, sier hun.

Wollik forteller at Telenor ikke har god kontroll på regningene dem sender ut.

– Telenor sender purring før tidsfristen har gått ut og de hadde plutselig bundet meg for ett ekstra år uten å ha snakket med meg først, avlsutter den unge studenten frustrert.

TOPPBILDE: Full krig om mobilabonnent-kundene (foto: Kristine Kjærstad)

Stengt for kommentarer.