Team Icemen sparket seg til seier

4. februar 2013 14:49 av Ingvild 


GREFSENKOLLEN: Oliver Lie og Erlend Solheim i Team Icemen vant over Team Ailo i Red Bull Sparkstøtting Supercross lørdag ettermiddag.

– Det var utrolig morsomt å vinne over de store forhåndsfavorittene, sier en svært tilfreds Solheim etter å ha vunnet lørdagens konkurranse.

Team Ailo, bestående av Ailo Gaup og Arild Brun Kjeldaas, har vunnet konkurransen to år på rad, av totalt fire konkurranser hittil. Også i år var de forventet på pallen.

Team Ailo. Foto: Ingvild Blomsø

Fartsrekord
Til tross for store forventninger til Team Ailo, kunne ismennene skilte med å ha tatt den uoffisielle fartsrekorden på spark i Vikersundbakken i forrige uke, med en fart på hele 88 km/t. Team Ailo, som også satte utfor i Vikersundbakken samme dag, var hakk i hæl med 87,4 km/t. Likevel var det Gaup og Kjeldaas som fikk mest oppmerksomhet i media, og dermed ble stemplet som forhåndsfavoritter.

– Vi satsa – både i dag og i forrige uke – på å ikke bremse i det hele tatt. Noen annen form for taktikk hadde vi ikke, men det funka, humrer Solheim.

Åmotingene i Team Icemen påpeker at de ikke kan skryte på seg noe særlig med sparkestøtteerfaring, men at de har tørrtrent litt i forkant.

– Vi har tatt et par testturer ned veien hjemme, men that’s it!

Ikke redd for skader
Til tross for voldsomt høy hastighet ned den bratte Trollkleiva i Grefsenkollen, var ikke Team Icemen redde for komplikasjoner underveis. Skjerpet sikkerhet i løypene og solid utrustning bidro til at de to åmotingene følte seg sikre på en skadefri konkurranse.

– Jeg vil ikke påstå at vi var så veldig redde for å skade oss. Vi hadde kun én ting i tankene, og det var å komme først over målstreken.

Solheim forteller videre at konkurransen, i regi av energidrikkgiganten Red Bull, var knallbra gjennomført, og at arrangørene skal ha all ære for et vel blåst sparkestøtterenn.

– Vi er helt klart med til neste år! Det er jo så god stemning, og vi må jo selvfølgelig sørge for at vi beholder pokalen! avslutter Solheim.

Toppbilde: Erlend Solheim og Oliver Lie (bak snøskyen) er i mål. Foto: Ingvild Blomsø

Stengt for kommentarer.