Verden rundt med Kilroy
3. februar 2013 15:21 av Helene Jonsmyr
Kilroy spesialiserer seg på jorden rundt-reiser, backpacking og opplevelser.
Even Hulleberg (31) som er markedssjef i selskapet, forteller at deres mål er å gi ungdom en opplevelse for livet.
- Vi tilbyr reiser til absolutt hele verden, men først og fremst destinasjoner utenfor Europa. Vi ønsker å være det foretrukne reisebyrået for ungdom og studenter som vil utforske verden. Vårt mål er å oppfylle deres drømmer, sier Hulleberg og legger til at deres fokus er på ungdom og unge voksne mellom 18 og 34 år.
- Sørøst-Asia og Australia er blant de mest populære backpackerdestinasjonene i verden. USA er også stort, og roadtrip er populært. De siste årene er Sør- og Mellom-Amerika i ferd med å slå seg opp som backpackernes nye favorittkontinent, forteller Hulleberg.
En lang prosess
- Å planlegge en jorden rundt-reise tar lang tid, gjerne seks til åtte måneder. Vi gir tips og informasjon om alt fra sparing til budsjetter, og hvordan man best bør legge opp reisen etter individuelle behov, sier Hulleberg og forteller at det aldri har vært solgt like mange reiser som i 2011 og 2012.
- I fjor reiste 26929 personer med oss. Verden har blitt et mindre sted. Tidligere var det vanlig å reise i Europa, nå er det vanligere å fly verden rundt i stedet. Dagens ungdom og studenter blir bare mer og mer eventyrlystne. Du kan si at det er en trend å reise og oppleve nye destinasjoner, avslutter Hulleberg.
Opplevelse for livet
Ragnhild Midtskog (20) ble inspirert til å benytte seg av Kilroys sine tilbud.
-Det som gjorde at jeg ville reise var at jeg hadde et friår, før jeg skulle gå på skolen. Jeg hadde fast jobb og ville se litt av verden. Flere jeg kjenner har vært på jorden rundt-reise, og jeg kan vel si at jeg ble inspirert av dem, sier Midtskog og legger til at den beste opplevelsen på turen var da hun var på roadtrip fra New york til Los Angeles.
- Vi kjørte en stor Van sammen med tolv andre fra hele verden og overnattet i telt fra New York til Los Angeles. Den aller beste var da vi dro til The Arches Nationalpark. Der gikk vi flere lange fotturer opp til The Arches, det var varmt og vi hadde lite vann, men opplevelsen var helt ubeskrivelig, sier hun og forteller i tillegg om den verste opplevelsen fra turen.
- Den verste opplevelsen var når vi skulle på øyhopping i Fiji. Vi booket turen gjennom hostellet vi bodde på for å få det billigst mulig. Det endte med at for å komme til øyene måtte vi ta en lokal ferje fra øya vi bodde på og til øya vi skulle besøke. Der måtte vi overnatte, og det var ikke det vi hadde forventet i det hele tatt. Vi brukte alt i alt cirka tre dager på å reise fra øy til øy, så vi synes vi kastet bort verdifulle dager på en ferje sammen med masse fijianere. Dette hadde vi altså ikke booket gjennom Kilroy, det angret vi på, sier Midtskog.
Budsjett
- Vi ga en sum til Kilroy som vi var villige til å bruke på reisen og de prøvde å planlegge så langt det gikk. Jeg satte av 10.000 kroner hver måned fra oktober til mars. Jeg ønsket meg kun penger til jul, og hadde bursdag rett før reisen. Jeg fikk også litt av foreldrene mine. Du bruker mye mer penger enn forventet, på en slik reise, sier hun og forteller at hennes beste tips til sparing er å sette av en fast sum hver måned
- Jeg måtte spare fra september til april. Jeg fikk lønninger og feriepenger når vi var ute og reiste også. Alt i alt så brukte jeg cirka seks måneder på å spare. Jeg brukte mellom 120-140.000 kroner til sammen. Legger også til at venninnen min og jeg ikke levde noe “backpacker-liv”. Vi spiste mye ute, shoppet en del og sov på hotell, avslutter Midtskog.