Drømmen som kan bli til virkelighet

1. februar 2013 15:40 av Joachim Baardsen 

Gjennom hele livet har sang og musikk betydd «alt» for Charlotte Elisabeth Øveraas (22). Nå håper hun Idol-deltakelsen skal gjøre drømmen om en artistkarriere til virkelighet.

– Hvis jeg ikke hadde hatt sang, tror jeg ikke jeg hadde hatt noe annet. Det er liksom det jeg er flink til, sier Charlotte Elisabeth Øveraas.

For halvannen uke siden sjarmerte ungjenta både Idol-dommerne og TV-seerne med sin tolkning av låten «I’m Sexy And I Know It».

Opptredenen ga henne billett til Oslo i desember, hvor hun var en del av gruppen på 100 sangspirer som møttes til konkurransens andre runde.

Betyr mye
Hvordan uken i hovedstaden fortonet seg, kan ikke Øveraas avsløre, ettersom opptaket sendes på et senere tidspunkt.

Hun bekrefter imidlertid at konkurransen er veldig viktig; det er en eventuell fremtid i musikkbransjen som står på spill.

– Idol kan hjelpe meg å skape et navn, så det betyr kjempemasse for meg – uansett hvor langt jeg kommer, forteller Øveraas.

Uavhengig av konkurranseutfallet håper hun Idol fungerer som en døråpner. Førdianeren er nemlig klar på at hun er villig til å strekke seg langt for å realisere sin livslange drøm.

– Ja, absolutt. Det er noe jeg kommer til å jobbe for, slår Øveraas fast.

Nervepirrende
Før hun entret Idols auditionrom på Clarion Hotell i Stavanger, forestilte hun seg derimot ikke de gode tilbakemeldingene som møtte henne underveis og i etterkant.

– Jeg tenkte ikke på det engang. Jeg ville bare å gå videre, sier hun.

På programmet ser publikum en tydelig fokusert, energisk og talentfull ungjente, som begeistrer dommerne.

Selv husket Øveraas kun bruddstykker fra de nervepirrende minuttene. Helt til hun så seg selv på TV.

– Da ble jeg helt satt ut og tenkte: «Sa de virkelig så mye fint?», forteller hun.

IMPONERTE: Charlotte Elisabeth Øveraas høstet lovord fra dommerne etter sin Idol-audition. Foto: TV 2

Ble hyllet
Kjente musikkpersonligheter – som Kurt Nilsen og Tone Damli Aaberge – sparte ikke på superlativene da de skulle bedømme innsatsen. Begge skrøt uhemmet av den lille jenta, med den store sangstemmen.

– Dødsfett å høre på. Kul stemme du har, bemerket Nilsen.

– Jeg elsket deg med engang du kom inn i rommet. Du synger med en snert og «sexyness» som jeg digger, komplimenterte Damli Aaberge.

Massiv respons
10 dager etter programmet ble vist kan Øveraas konstatere at responsen har vært enorm også fra showets mange skuelystne.

– Det har vært veldig mye positivt, men også mye rart. Jeg har fått mange venneforespørsler og meldinger i innboksen på Facebook, forteller 22-åringen – og utdyper:

– Jeg var litt dum som leste kommentarfeltet på en av sakene som ble skrevet om meg. Der så jeg det var noen stygge, negative kommentarer. Men da bestemte jeg meg for å ikke gidde å lese mer.

Om Øveraas lykkes i Idol – og kanskje går helt til topps – gjenstår å se. Det er imidlertid liten tvil om at hun allerede er ett steg nærmere å realisere sin livslange drøm.

Toppbilde: Foto: Joachim Baardsen

Stengt for kommentarer.