Kvarteret åpner dørene

1. februar 2013 12:11 av Sina Jahanbakhsh 

Studentenes samlingspunkt, Det Akademiske Kvarteret i Bergen, åpner dørene for flere studenter. Nå kan også fagskolestudenter føle seg velkomne.

Arne Sandvik, dagligleder for Det Akademiske Kvarter

- Vi ønsker å utvide kundeporteføljen til Kvarteret ved å ønske fagskoler og andre privatskoler velkomne inn til oss og vår sosiale organisasjon, sier Arne Sandvik, dagligleder for Det akademiske kvarter i Bergen.

Tidligere har det akademiske kvarter vært tilegnet studenter ved universitetet i Bergen. I senere tid har NHH og BI blitt mer og mer inkludert. Nå åpner Kvarteret for enda flere studenter i privatmiljøet.

Ifølge Sandvik er det viktig å ha åpne dører for alle studentene. Det er feil å skille mellom studenter som studerer privat og de som studerer offentlig.

NKF er med
- Vi har en organisasjon på Norges Kreative Fagskole (NKF) som jobber med å vise frem skolen. Vi er veldig glade for invitasjonen Kvarteret kommer med, som skal hjelpe våre studenter med å føle seg som ”ekte” studenter, noe ikke alle gjør pr i dag, sier Peder Hiis, leder for S-gruppen ved NKF.

Hiis sier også at det vil bli planlagt arrangementer for NKF på Kvarteret. Dette er for å hjelpe studentene til å vende seg til å bruke Kvarteret på lik linje med andre Bergen-studenter.

En glede
- Som NKF-student føler man seg ofte litt utenfor. Det er noe annet å gå på NHH eller UiB, men det at Kvarteret inviterer oss til å bli med like mye som alle andre er en glede. Dette gjør oss mer integrerte som studenter i Bergen, sier Malin Nilsen, student ved NKF Bergen

Det virker
Ifølge Elin Janøy, BI student og aktiv Kvarteret-kunde er det viktig å dra på fester med andre studenter i Bergen. Det å bli kjent med studenter på tvers av høyskolene og universitetene kommer godt med, både sosialt og faglig.

- Jeg ser på det som nettverksbygging og det virker, sier Janøy.

TOPPFOTO: Kvarteret i Bergen, studentenes samlingspunkt. FOTO: kvarteret.no

Stengt for kommentarer.