Sparer penger på netthandel

4. februar 2013 13:25 av Marte Iren S. Kirkesæther 

I dag handler ni av ti nordmenn på nettet, hovedsaklig på grunn av prisen.

– Vi driver lovlig parallellimport og kjøper produktene direkte fra autoriserte distributører i Europa og unngår dermed fordyrende mellomledd, sier Christian som jobber for nettbutikken Blush.no.

Mange internettbutikker kan lokke med en rekke kropps-og velværeprodukter til kvinner. Noen reklamerer med at prisene deres på enkelte produkter er hele 80 % billigere enn i vanlige butikker og skjønnhetssalonger.

Christian ser at salg i kategoriene hudpleie og sminke i deres butikk øker betraktelig. Grunnet gode avtaler fra utlandet, slår de de fysiske butikkene kraftig når det kommer til pris.

­–­ Dette gjør at vi kan selge produktene rimeligere enn fysiske butikker og salonger slik at kundene kan spare mye på produkter i forhold til pris i butikk og salong, sier han.

MPX Monitor overvåker og undersøker våre handlevaner på nett. I en oversikt kom helse og velværeprodukter på 5. plass i hva vi handler mest på nett. Ledende var reiser og opplevelser.

Julie Hølvold (24) er en av mange kvinner som bestiller produkter hjem over internett og lar seg lokke av gode priser.

– Netthandel er lettvint og billig, sier hun.

Hun er en av mange kvinner som bruker internett når hun skal fylle opp skapene med nye innkjøp.

– Jeg kjøper stort sett klær og skjønnhetsprodukter når jeg shopper på internett, sier hun.

At det er prisene til de ulike nettbutikkene som lokker, er det ingen tvil om. Hun er en av mange som blant annet handler på nettstedet Blush.no.

– Hovedårsaken til at jeg bestiller ting over internett er at det generelt er mye billigere enn i de fysiske butikkene, sier hun.

I følge MPX Monitor som holder oversikt over aktivitet på nettet, vil halvparten av Norges befolkning handle mer på nettet. Konsekvensen av dette kan være at den tradisjonelle varehandelen går dramatiske tider i møte, og vi vil trolig se at fysiske butikker vil legges ned i stor skala i årene som kommer.

Norgesnytt.eu skrev i forrige uke om at netthandelen øker mest blant kvinner.

Stengt for kommentarer.