Nekter ungene barne- TV.

4. februar 2013 18:37 av Kristiane Vilslund 

Tobarnsfaren Tor Pedersen (27) nekter sønnene å se på barne-TV. I stedet viser han gamle opptak og videoer fra han selv var ung.

–  Barneprogrammene nå til dags er stort sett en katastrofe.

Pedersen har jobbet som førskolelærer  i fire år og mener at barne-TV blir dårligere
og dårligere for hvert år.

– Ord som bæsj, promp og annet barnehage- snikksnakk dukker stadig opp . Det er mye barne- TV som er av dårlig kvalitet. Animasjonene preges av hastverk og handlingen er platt og innholdsløs, sier Pedersen.

Tobarnsfaren velger heller å vise gamle barne-TV opptak og youtube- videoer fra hans egen barndom.

Gamle minner kan fremdeles bli funnet på nett. Foto: www.guardian.co.uk

– Gode gamle klassikere som Sesam stasjon, Mumitrollet, postmann Pat og brannmann Sam, er god underholdning for hele familien. Dette er barne-TV av god kvalitet samtidig som det er morsomt og underholdende. Barna mine elsker det, sier Pedersen.

Andre tider

Dagmamma Stine Danielsen (37) er der i mot storfornøyd med dagens barneprogrammer.

– Det er tross alt ikke vi voksne som er målgruppen.

Danielsen har jobbet som dagmamma i 11 år, og har sett tonnevis med forskjellige barneprogrammer.

– Vi må huske at tidene forandrer seg og det er barna som skal like det de ser. Den eldre generasjonen klager så mye på at barne-TV ikke er som det en gang var. Jeg vil nok heller si at det er smak og behag, sier Danielsen.

Gjennom et halvt århundre har barne-TV blitt vis på tv. Dette har gjennom tiden vært til stor glede for barn over hele landet, både store og små.

– Det er ofte jeg tar meg selv i å se på NRK super alene hjemme i stua. Det er morsomt å se hvordan barna reagerer på de forskjelle figurene som vises, og alle forandringene og moderniseringene som har blitt gjort. Selv liker jeg dagens barne-TV bedre. Ingenting har gitt meg mer mareritt og traumer enn Pompel og Pilt, ler Danielsen.

Stengt for kommentarer.