Særemne ble fargerik skolerevy

2. februar 2013 12:31 av Tommy Simon Norum 

Onsdag kveld hadde revyen ”Snipp Snapp Snute NESten ute” premiere. Tredjeklassingene fra Nes Videregående skole hadde lagt ned mye arbeid og publikum fikk seg en lattermild aften.

Skolerevy Nes Videregående

– Det har vært veldig gøy men ganske slitsomt. Folk har vært flinke, sier revyleder Ina Bø Mellem, som ikke ville byttet bort prosjektet i vanlig undervisning. Hun legger ikke skjul på at det har vært mye jobb.

– Vi begynte for fem måneder siden, rett etter oppstarten på skolen. Den siste uken har vi jobbet seint hver dag og ofte tolv-timers dager. Vi har lagt ned mye tid, sier Mellem.
Mye av tiden gikk med til skriving av sketsjer, sangtekster og materiale.

– Vi myldret ideer og så på andre revyer. Alt er 100 prosent selvprodusert og det ble mange kvelder og søndagsøvinger, sier Mellem.
Mange var møtt opp klare for å trimme lattermusklene. Mellem er fornøyd med oppmøtet.

– Da vi så på billettsalget for en uke siden ble vi nervøse, men vi solgte mange billetter i døra. Revyen blir finansiert av lokale sponsorer, overskudd fra en tidligere revy og billettinntekter, sier Mellem.

Verdt jobbingen

Den siste av de tre bukkene bruse som skulle over Årnesbrua. Foto: Tommy Simon Norum, Raumnes

– Jeg er utrolig fornøyd og det kunne ikke blitt bedre. Det har vært mye jobb, men det var verdt det når vi sto på scenen, sier Iselin Iversen, revy nestleder.

Revyen er en del av norskfaget og elevene har valgt revy som særemne. Iversen mener samholdet var det noe av det beste med hele prosjektet.

– Premieren var best, men utover det samholdet og det sosiale. Vi har blitt en kjempe god gjeng i løpet av revyen og det blir trist å skilles til høsten, sier Iversen.

Hun kunne tenkt seg å jobbe mer med revy, men har allerede bestemt seg for å bli operasjonssykepleier.

– Det ser ut som om veilederen våres har hatt det gøy, sier Iversen.

Moderne eventyr

Folkeeventyr er den røde tråden i revyen, selv om alle historiene er fritt omskrevet. Vi møter alt fra Reveenka og Ivar Aasen til en tolkning av politimester i Nes, Bernt Ingar Jahren. Skuespillerne lager morsomme parodier på Åndenes makt, kommunestyremøte og sangen Hallelujah.

– Det har vært både slitsomt og gøy, selv om det ble sene kvelder, sier Antony Larsbråten Berisha, en av skuespillerne.

Han forteller det har vært mye skriving.
– Det beste med revyen er å bli ferdig, men det er artig å se reaksjonen fra publikum, sier Berisha.
Forestillingen holdes siste gang torsdag 31. januar.

Toppbilde: Nes videregående sin skolerevy ble en suksess. Foto: Tommy Simon Norum, Raumnes

Stengt for kommentarer.