Skreddersy drømmekjolen i nettbutikken

31. januar 2013 17:51 av Siri Halsne 

Else Fredrikke Nedrebø ønsket at kvinnen i gata skulle få muligheten til å enkelt kjøpe seg en skreddersydd kjole. Nå har hun startet firmaet TailorHeaven sammen med sin mor, Gunn Auglend Nedrebø. Her kan man designe egne kjoler og sko, og få dem rett hjem i posten.

– Det at jeg har fått muligheten til og være daglig leder i TailorHeaven er jo alle jenters store drøm. Drive et firma omringet av nydelige kjoler, dresser og sko. Jeg har aldri klaget, sier Else.

Ung, men erfaren
Else er bare 23 år gammel, men sier at hun til tider føler seg eldre enn det. Hun forteller at hun har gått design-fag på videregående, og er utdannet frisør. I tillegg har hun jobbet i morens firma Gunns Stil i to år. Gunn Auglend Nedrebø har jobbet som designer siden 1999, og har blant annet levert kjoler til norske Miss World og Miss Universe deltakere.

– Helt siden jeg var liten jente har jeg tatt del i design, kjendiser, moteshow, TV-show og lignende. Så jeg føler at akkurat den kreative biten kommer veldig mye fra min barndom, sier Else, som har stor tro på nettbutikkens fremtid.

– Vi skal blant annet lage brudekjolen til håndballspiller Camilla Herrem.

Klær for alle
Mor og datter planlegger nå å utvide enda mer, og skal innen kort tid være klare med herredresser og sko, og etterhvert brudekjoler.

– Vi har ingen grenser, så lenge tiden strekker til, kommer vi ikke til og gi oss. Vi tror på en stor utvikling, og håper på å gjøre alle våre kunder fornøyde.

Når man skal bestille en kjole fra TailorHeaven velger man først en basemodell. Deretter kan man velge stoff, armlengde, form på utringing og lignende. Størrelsene går fra 34-48, med muligheter for justeringer. Else og Gunn er opptatt av at butikken skal være for folk i alle aldre.

– Min mor har valgt enkle kjolemodeller med kjempebra passform, som hun kan tro at hennes aldergruppe vil sette pris på. Gode modeller som varer i årevis!
Jeg har valgt en litt mer moderne og vågal stil for de litt yngre, som ønsker å skille seg ut.

Skreddere i Makedonia
Produksjonen foregår i Makedonia, som er et av Europas fattigste land. Fem master-skreddere med 30 års erfaring syr kjolene som blir bestilt. Samtidig har de en fabrikk som produserer herredresser og sko.

– Vi er veldig glad for at vi kan sysselsette personer som trenger det. Vi bruker utrolig dyktige damer som virkelig an faget sitt. Bestillingene går rett til Makedonia, der de umiddelbart begynner å klippe og sy plagget. Etter tre til fire uker har kunden plagget sitt, sier Else.

– I våre øyne er dette en drøm. Hvem kan ikke tenke seg og designe sin egen kjole hjemme i stuen, få det skreddersydd og tilsendt hjem? Vi kommer ikke på noen!

Stengt for kommentarer.