Pokerklubben som ikke finnes

1. februar 2013 15:15 av Sindre Bjerga 

På et hemmeligholdt sted i Stavanger spilles det én gang i måneden såkalt cash game poker. «Ingen» vet om det for ingen prater om det.

Pokerklubben har eksistert i 10 år og deltakere har for det meste kommet og gått, men det er to unntak. «Kevin» og «Roald», som i denne saken ønsker å bli anonymisert, har vært med fra starten og har sett det meste en pokerspiller kan se.

Det er ikke en hemmelighet at folk spiller fra seg hus og familie som følge av hensynsløs pokerspilling og gambling. Hos de to stavangermennene er dette ikke tilfellet, skal vi tro «Kevin».

- Forskjellen på vår klubb og de vi hører om i Oslo og storbyer i utlandet, er at vi setter grenser på det vi kaller buy-in og add-ons, sier han.

Den drevne spilleren forteller om et maksimalt startinnkjøp på 1000 kroner. Deretter kan en spiller maks legge til 4000 kroner i løpet av kvelden.

- Det er selvfølgelig ikke småpenger i den forstand, men om man ser hvordan de driver klubbene i blant annet Stockholm, Oslo og Aalborg er ikke dette ille. Man risikerer ikke å tilte, altså miste fokus og kaste inn titusener uten å tenke konsekvenser, forteller «Roald».

De to, som også er to av fire grunnleggere av klubben, er ikke i tvil om at disse reglene har holdt klubben i live så lenge som den har.

- Ja, vi har begrensninger på buy-in, men hver kveld klubben er samlet omsettes det fort for 50.000-60.000 kroner. Litt avhengig av hvor mange deltakere vi tar inn til hver gang, sier «Kevin».

Ønsker ikke spillegale ungdommer
Klubben holder en lav profil, men ifølge «Kevin» er det ikke av redsel for å komme i politiets søkelys. De ønsker bare ikke å bli overkjørt av forespørsler fra spillegale ungdommer som ikke kan poker.

- Vi er bevisste på hvem vi tar inn. Vi ønsker et bra nivå på spillerne og ønsker ikke minst å holde borte de som ikke har råd til å tape, sier “Kevin”

“Roald” har en jobb som krever mye reising. På turene deltar han ofte på private pokerturneringer. Her ser han til stadighet hva som kan skje om noen spiller bort mer enn de har. Da starter problemene med en gang.

- Det er noe vi må unngå. Folk blir ustabile om de taper for mye. De kan miste selvkontrollen og hva som helst kan skje. Ved å holde klubben vår stabil og sikker, slipper vi dette, sier han.

Blir høy temperatur
De to legger ikke skjul på at det har forekommet høylytte diskusjoner og antydning til bråk, men sier det skal være litt kontrollert temperatur som de kaller det.

- Poker kan være et spill som utløser følelser. Både på godt og vondt. Den enes død er den andres brød som det heter. Men det går aldri for langt og det er viktig, sier «Kevin».

Kompisene som er i midten av 30-årene har ikke planer om å slutte med pokerspillingen med det første. De har aldri hatt større pågang fra folk som ønsker å bli med, men det er først og fremst spenningen og følelsen av å mestre noe som betyr mest for «Kevin».

- Så lenge det finnes par i ess kommer jeg til å spille dette spillet. Jeg elsker det, forteller han.

Stengt for kommentarer.