Fransk kebab

31. januar 2013 9:54 av Line Omland Eilevstjønn 

I 2010 åpnet Crêperie de Mari i Torggata i Oslo. Det har blitt en braksuksess.

– Oslo trengte et crêperie! Så enkelt var det, forteller Mari. Hun er den franske kvinnen som står bak Oslos første crêperie. Hun bestemte seg for at det var på tide å gjøre noe med all den usunne gatematen i byen, og leide et bittelite lokale i Torggata for å bringe den franske typen til befolkningen.

– Norge har så mange gode råvarer som sjelden blir spist når man er på farten. I tillegg er det mange retter de unge dropper til fordel for usunn mat. Det er blant annet derfor vi har studentrabatt, sier hun, og forteller at hun føler Crêperie De Mari har funnet sin rette plass.
– Det var ikke jeg som valgte Norge, det var Norge som valgte meg, forteller den blide kvinnen som tidligere har jobbet i crêperie i Frankrike.
Hos Crêperie de Mari kan man få søte dessertcrêpes med sjokolade, frukt og bær, eller smakfulle middagscrepes med alt fra ost og bacon til kylling og brie. Den tynne pannekaken er et must for franskmenn, og har blitt et friskt pust mellom kebabsjappene og gatekjøkkenene i Oslo.

Ny restaurant på Grünerløkka
I November 2012 åpnet Crêperie de Mari restaurant nummer to på Grünerløkka.
– Lokalet i Torggata er veldig lite, og ikke et sted man drar med venner og familie for å sette seg ned å kose seg. På Grünerløkka har vi et stort lokale med mange sitteplasser, sier Mari fornøyd. Hun forteller at barn i alle aldre er veldig glad i crêpes.
– Litt av idéen med restauranten på Grünerløkka er også at det skal være mer barnevennlig å besøke oss. Det har vært en stor suksess, og tilbakemeldingene har vært gode. Kritikk setter vi også pris på, det gjør oss bare bedre! sier hun.

Fantastisk alternativ
– Crêpes er jo for det første utrolig godt, og for det andre er det rimelig og ordentlig mettende, sier Martine Eckholdt (19). Hun velger seg alltid en crêpe fremfor en burger eller en kebab.
– Det er et fantastisk alternativ til usunn og dyr gatemat. I tillegg er det bestandig ferske råvarer og gode smakskombinasjoner, så her er det egentlig ingenting å mislike, smiler hun. Hun forteller at hun som oftest kjøper seg middagscrêpes, men at en sjokoladecrêpe smaker fantastisk når søtsuget tar overhånd.
– Det er så snadder at det nesten er farlig. En ordentlig god øvelse for selvdisiplinen, avslutter hun med et smil.

Toppbilde: Crêperie de Mari via Facebook.

Stengt for kommentarer.