Fitnesstrening er kommet for å bli

30. januar 2013 14:28 av Silje M. Seterseter 

Et nytt kroppsideal har tatt verden med storm. Flere velger å vise frem det de har oppnådd gjennom fitnesstrening, noe som krever hardt arbeid og disiplin.

– Jeg synes det er veldig bra at det er blitt fokus på å ha en sunn og sterk kropp, isteden for en syltynn modellkropp som har vært idealet lenge, sier Ingvild Brurås som har valgt å trene fitness på høyt nivå.

Hun forteller at fascinasjonen for muskler alltid har vært til stede, og nå har hun satt seg som mål å stille i Atletisk Fitness til våren.

– Jeg trodde aldri jeg ville greie det. De som holder på med dette, har bestandig vært supermennesker i mine øyne.

Ungjenta forteller hun ser på dette som en stor utfordring og motivasjonen går opp og ned. Allikevel holder hun det gående, med visshet om at hun er sjefen og kan kaste inn håndkleet når som helst. Videre forteller hun til Norgesnytt at det er spennende å teste sin mentale styrke.

– Noen ganger har jeg ikke lyst til å gå på trening, og det frister enda mindre med brokkoli og kylling, men det gjelder bare å fullføre! Jeg sitter igjen med en god mestringsfølelse etterpå, forteller hun.

Hvis man virkelig vil satse, er kostholdet viktig. Det er lite rom for utskeielser og det er gjerne en fast kostholdsplan som skal følges. Ren mat kombinert med tung styrketrening, er det beste for å få resultater.

– Venninnene mine blir litt skremt når jeg kommer med kylling, brokkoli og eggehviter på jentekveld når sjokoladen og chipsskålen står på bordet. Det er en utfordring for meg som alltid har vært glad i godteri, men med god planlegging og matbokser som står klare i kjøleskapet, fikser jeg også dette, sier Brurås.

Atletisk Fitness er ikke en lett konkurranse å stille i. Det gjelder å være fysisk sterk med definerte muskler og lite fett. Brurås forteller at hun ikke bestandig ser endringene på kroppen sin selv, men når det er tid for formsjekk hos coach, vises det prosentnedgang i fett og centimeter.

–  Dietten kommer jeg nok til å fortsette med når konkurransen er ferdig, bare i større mengder, og skeie ut litt når det frister. Styrketrening er også noe jeg kommer til å fortsette med. Ikke fordi jeg må, men fordi jeg vil, sier den målrettede jenta.

Større forståelse av helse
– Jeg tror fitness nå har fått mye større fotfeste i Norge, som følge av at stadig flere forstår viktigheten av trening og riktig kosthold for å opprettholde god helse og en sterk kropp, sier fitness coach Nina Furseth.

Hos coach kan man søke råd til en sunnere og sprekere hverdag. Furseth opplever at de fleste som søker råd hos henne, ønsker å få mer definerte muskler samt det å bygge dem opp. I tillegg til dette er redusering av fettprosent et stort ønske hos mange.

– Endring i kroppssammensetning er et viktig stikkord her, og en endring i livsstil, trening og kostvaner er ofte det som skal til, påpeker hun.

Furseth uttrykker at hun er glad det er blitt et så stort fokus på en sterk kropp, og er overbevist om at treningsformen er kommer for å bli.

– Det er kjempebra at en sterk kropp med litt muskler har tatt over for et nytt og sprekt ideal. Investering i egen helse, ved hjelp av trening og kosthold, er den viktigste forsikringen man kan gi seg selv og sin fremtid, avslutter Furseth.

www.totalfitnesscoach.no kan du lese mer om hva Furseth har å tilby som coach.

Comments

En kommentar to “Fitnesstrening er kommet for å bli”

Kommentarlinker

Se hva andre skriver om denne artikkelen...
  1. [...] hadde et lite innlegg om “Fitnesstrening i Norge”.. Du kan lese innlegget online HER - [...]