Avgiftene stikker kjepper i hjulene

10. juni 2009 0:34 av Johan Heilmann 

Bilene i Norge avgiftsbelegges så hardt at nedgangen i salget ikke kan skyldes finanskrisen alene.Salget av nye biler hos Toyota har gått ned mellom 30 og 40 prosent på cirka ett år. Selv bruktbilmarkedet er på god vei ned da det ikke lenger er nok nye biler i omløp. Toyotas kunder anses som fornuftige men også forsiktige når de kjøper bil, og velger disse japanske kjøretøyene på grunn av deres pålitelighet. De venter gjerne med å kjøpe til det er guntige forutsetninger, mens de hos Lexus (som ligger vegg i vegg) skal ha det siste uansett. Lexus, som eies av Toyota og som bygger luksusbiler, har et mer stabilt salg og har allerede forhåndssolgt en rekke modeller som enda ikke er på markedet. Men det er altså brød-og-smør-modellene som nå er vanskelige å bli kvitt, enten det er her på Storo eller resten av landet.

-En bil i Norge koster omlag det dobbelte av hva den gjør i resten av Europa. Det norske skatte- og avgifsystemet tillater fortsatt ikke reduksjoner grunnet politikerenes urokkelige standpunkt om å opprettholde transportsektorens tall i budsjettet, sier Per Ingvar Lehne som er salgssjef hos Toyota Oslo.

Bilbransjen, med Toyota i spissen, jobber på spreng for å redusere utslipp, og har noen av markedets mest drivstoffgjerrige produkter. Dette skulle ideelt sett gitt store avgiftslettelser for kundene, men de må fortsatt betale dyrt. Storbritannia, Italia, Frankrike og Tyskland er foreløpig de første EU-landene til å gi 2-3 tusen Euro i innbytte ved at man bytter ut en gammel bil med en ny, miljøvennlig en.

-Økte produksjonsutgifter har så noe av skylden, fortsetter Lehne. Stålprisene har økt, og transport av bilene fra fabrikkene har også blitt noe dyrere.
-Det er ingen direkte logikk i skatte- og avgiftsystemet. Hvis én viss type biler får et avgiftsfritak, blir isteden en annen gruppe kunder eller sjåfører ramt ved at andre avgifter går opp, eller at det for eksempel kreves mer bompenger. Pengene skal inn enten fra det ene eller andre stedet. Selv ikke elbileiere slipper unna.

Toyota har vært på markedet lengre enn alle konkurrentene i å utvikle og produsere såkalte hybridbiler. Dette er biler som drives av alternative typer motorer, i Toyotas tilfelle bensin- og elektromotor. I disse dager lanseres 2. generasjon av deres populære Prius, men også denne blir dyr her til lands. Å være miljøvennlig billist dreier seg vel så mye om et økonomisk kjøremønster, men hvis bilene med den nye teknologien er for dyr for forbtukerne, er det nærmest umulig å få snudd trenden.

Arild Slettvold (48) kjøper ny Toyota mens Grünerbladet er i lokalene på Storo. Han må være beskjeden og begrense seg til en Corolla med 1.6 liters motor. -Det er en fin bil, men jeg skulle gjerne unnet meg en som er litt større og med litt mer motor. Men det koster mer enn det smaker, avslutter han.

Senere tar redaksjonens utsendte turen innom Audi. De har, som nærmest eneste bilmerke, ikke merket nedgang i salget. Likevel samtykker de i påstanden om at det er håpløst dyrt å være nybilkunde i Norge:
-Nordmenn tar opp uforholdsmessige høye lån for å betjene deres overprisede bilkjøp, og dette fører i noen tilfeller til at de havner i betalingstrøbbel. Bilen er det produktet nordmenn bruker mest penger på i livet, kun overgått av bolig, sier salgssjef Sein Fredriksen hos Audi.

Stengt for kommentarer.