Salget av brodder har eksplodert

30. januar 2013 10:18 av Lisa Bakke 

Nå er det ikke bare gamle damer som tar forhåndsregler på glatta.

– Tidligere var isbrodder en sovende kategori bakerst i butikken, men nå kommer unge jenter inn for å kjøpe fargerike partybrodder til vinterstøvlene, sier nordisk innkjøper i XXL, Stian Bye i en pressemelding.

Fra vinteren 2010/11 til i fjor, økte salget av isbrodder med 150 prosent. Også i år fortsetter økningen.

– Hittil i vinter har salget på brodder økt med om lag 50 prosent, opplyser Bye.

Flere varianter
Også hos Enklere Liv ser de en klar økning i broddesalget. Særlig salgsvekst har det vært på den nye broddeserien deres som er utviklet for å dekke ulike behov og aldersgrupper.

– Vi opplever en formidabel økning både i salget og interessen for å beskytte seg med brodder, sier Sverre Helge Steensen, daglig leder i Enklere Liv.

Det er et hav av ulike broddetyper på markedet, og det kan være en utfordring å vite hva som egner seg for akkurat deg. Det selges alt fra enkle brodder som settes på skotuppen, til mer solide brodder for løping på vinterføre.

Et godt tips er å ta med vinterskoene dine til butikken og prøve diverse brodder på de aktuelle skoene. Til tross for at brodder er konstruert for å passe på mange ulike skotyper, unngår du på den måten å gjøre et bomkjøp.

Disse faller mest
Ifølge seksjonsoverlege Knut Melhuus ved Oslo legevakt, ligger gjennomsnittsalderen for de som kommer inn til legevakten med fallskader på 50 år.

– Snittalderen har tidligere vært mye høyere. I motsetning til før holder de eldre seg mer i ro når det er glatt og dårlig føre, sier Melhuus.

Av de omlag 50 000 årlige skadene som behandles ved Oslo legevakt, skjer 15 prosent på gater og fortau. Skumlest er det når det har vært kaldt, blitt mildvær og deretter fryser på igjen.

– Det er den samme leksa hvert år. Folk må rett og slett lære seg å ta det mer med ro på slike dager. Et fall skjer plutselig og uten forvarsel, sier Melhuus.

BILDETEKST: Brodder kommer i mange former og varianter, og er et godt middel for å unngå å falle på glatta. FOTO: Newswire

Stengt for kommentarer.