Vær din egen sjef

31. januar 2013 17:36 av Andreas Kristoffer Hvitstein 

Gründere: Kathrine Marthinsen (t.h.) og Ingrid Kristiane Fardal jobber med forretningsplanen. Jørgen Eriksson er støttespiller.

Troen på deg selv og idéen din og hvordan du bruker det sosiale nettverket ditt. Dette kan være avgjørende for å lykkes som ung gründer.

- Det er viktig å dele idéen din med andre og få respons. Du får inspirasjon av andres tilbakemeldinger, så finn kontakter som kan hjelpe deg. Det er mange som kanskje vegrer seg for å dele idéene de har, men ikke sitt alene. Snakk med folk om planene dine, gå ut, ta deg frem og bruk tilbudene og veiledningen som finnes, sier Ingrid Kristiane Fardal.

Unge gründere gir råd
Hun og kompanjongen Kathrine Marthinsen er begge organisatorer for Startup Weekend på gründerhuset The Hub i Bergen 1.-3.- februar. En konkurranse der unge bedriftsutviklere kommer sammen for å jobbe tverrfaglig med forretningsidéer fra start til slutt.

- Det gjelder å ikke gi opp, for det å starte for seg selv går ikke på skinner hele veien. Ting kan gjerne ta tid, men du må kjempe deg fremover. Når du tror det ordner seg på sikt, er det mulig å komme seg over skjærene i sjøen, sier Kathrine.

Kjenn konkurrentene dine
Gry Sæterdal, som er leder på Etablerersenteret i Bergen, har noen enkle tips til kreative gründere.

- Det er mange om beinet i den kreative bransjen. Det er lurt å få oversikt over konkurrentene dine og hvordan de arbeider. Da lærer du av andre måter å jobbe på, noe som kan gi deg et fortrinn, sier hun.

Etablerersjefen mener en god kreatør i eget firma må være dyktig i faget sitt. Hun mener den yngre generasjonen har en motivasjon og et pågangsmot som gir dem en stor fordel som utviklere av egne bedrifter.

- Vi har mye å lære av de unge. Måten unge gründere bruker nettverket i de sosiale mediene på for å få ut konseptene sine er fascinerende, sier hun.

Les også: Kunsten å starte for deg selv
Les også: Selvstarterens ABC

Stengt for kommentarer.