Norges mest attraktive sted

25. februar 2013 14:05 av Maren Grini 

Er stedet du bor et attraktivt sted å leve, jobbe, drive næringsvirksomhet eller besøke? Da kan akkurat ditt sted vinne Statens pris for attraktiv sted 2013.

Prisen for Norges mest Attraktive sted skal deles ut til en kommune eller andre aktører for andre gang i 2013. Disse aktørene skal gjennom å involvere offentlige, frivillige og private krefter ha vært med på å øke folk sin opplevelse av trivsel, tilhøring og stolthet. Vinneren vil få den nette sum av 250.000 kroner fra Kommunal- og regionaldepartementet.

Alle kan nominere
Alle kan nominere en eller flere steder til prisen.  Selve nominasjonen skjer via Distriktssenteret sine nettsider og man kan følge utviklingen på ”Norges beste plass” via Facebook.

Hvis du er av den engasjerte typen kan du sende inn bilder eller dokumentasjon som kan gi juryen mer informasjon om nettopp ditt sted.

-God utforming av de fysiske omgivelsene er viktig for næringsutvikling, tilflytting, trivsel og innbyggerne sin opplevelse av tilhørighet og stolthet for hjemstedet. Jeg håper prisen løfter frem spennende forbilder og arbeidsmåter til inspirasjon for hele landet, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete i en pressemelding fra Kommunal- og regionaldepartementet.

Frem til 26. februar kan du nominere så mange steder du vil. Etter 26. februar vil det bli oppnevnt en jury av Kommunal- og regionaldepartementet, som skal plukke ut 5-10 finalister. Vinneren vil bli annonsert i mai 2013.

-Fjorårets konkurranse var hard

Statsråd Navarsete understreker vider i pressemeldingen at:

-Det var stor interesse for prisen i 2012 og at det ble sendt inn nominasjoner på om lag 240 ulike steder. Ulsteinvik gikk seirende ut i  hard konkurranse med andre gode kandidater, avslutter Navarsete.

Ordfører, Jan Berset (H), i Ulstein sier til Sunnmørsposten:

- Jeg er stolt og glad for de gode ordene om Ulsteinvik. Det er neste som jeg skulle sagt det selv.

Sjekk Ulsteinvik sitt bidrag fra 2012: Ulstein – the one and only – Clooney parodi på You Tube og fjorårets jury sin omtale av Ulsteinvik og hva som vektlegges på Distriktssenteret sin hjemme side.

Stengt for kommentarer.