Carlsen med ny verdensrekord

1. februar 2013 12:19 av Jørund Berstad 

Sjakkspilleren Magnus Carlsen (22) forbedret sin egen rekord i rating.  Nå går han for VM-tittelen

PÅ TOPPEN: Magnus Carlsen har et forsprang på over 60 poeng på verdensrankingen. Foto 2700chess.com

Søndag ble den prestisjetunge turneringen i nederlandske Wijk An Zee avsluttet. Verdenseneren vant i overlegen stil, og kunne til slutt notere seg for 10 av 13 mulige poeng. Med det endte han halvannet poeng foran verdenstreer, Levon Aronian, og to poeng foran verdensmester Vishy Anand. Med dette resultatet forbedret Carlsen sin egen verdensrekord til 2872 poeng i rating.

-Det er helt utrolig. Han er på et nivå ingen andre matcher, sier Espen Agdestein som er Magnus Carlsen sin manager.

Carlsen er fornøyd med egen uttelling:

-Jeg klarte å vinne alle partiene hvor jeg hadde fordel underveis. Samtidig berget jeg remis i partiene jeg hadde problemer. Jeg har hatt maksimal uttelling, sa Magnus på den avsluttende pressekonferansen.

Viktige VM-forberedelser
Carlsen er nå i USA for å koble av fra sjakken, før han starter forberedelsene til kandidatturneringen.
Vinneren av den turneringen kvalifiserer seg til å møte regjerende verdensmester Anand til tittelkamp.

-For å stille best mulig forberedt, drar Magnus på en treningsleir til sydligere strøk 14. februar. Der skal han komme i god fysisk form, samle energi i solen og trene sjakk. Det er spesielt åpningene som vil stå i fokus, sier Agdestein som ikke vil kommentere hvem Magnus har med seg som medhjelper.

Favoritt
Magnus tapte bare ett parti i hele 2012, og vant flere turneringer. Etter storspillet i Nederland er han den store favoritten i kandidatturneringen.

-Resultatene Magnus har hatt det siste året er et skremmeskudd for motstanderne.
Han er en ekstremt praktisk spiller, som gjør det som skal til for å vinne. Han har stor selvtillit og har vist lenge at han er psykisk veldig sterk, sier Agdeistein som ikke tror Magnus vil få det enkelt:

-De andre vil være veldig skjerpet, og presset på Magnus vil være stort.

Stengt for kommentarer.