Ingen verdensrekord, men arrangøren smiler allikevel

29. januar 2013 16:08 av Magnus Cato Andersen 

Rundt 22 000 tilskuere tok turen til verdenscuprennene i skiflyging i Vikersund. Arrangøren er godt fornøyd med helgens konkurranser i monsterbakken.

– Vi er veldig fornøyde med gjennomføringen av helgens arrangement, forteller pressesjef Geir Holen.

Han sier til Norgesnytt at arrangørene er veldig glade for at det ble mange lange hopp og at vi fikk se svev over 240 meter. At det ikke ble satt ny verdensrekord under helgens renn er ikke Holen så alt for skuffet over.

- Det er ikke så viktig at det ikke ble satt ny verdensrekord, selv om det selvfølgelig hadde vært veldig artig. Vi er overbeviste om at bakken tåler en ny rekord, men det er flere faktorer som spiller inn. Vi trenger hoppere i god form, gode vær- og vindforhold og nok fart, påpeker pressesjefen.

Tomt anlegg på 40 minutter
Redaksjonens utsendte lot seg imponere over effektiviteten ved ankomst og hjemreise. Bilen ble parkert en mil fra bakken og busser tok tilskuerne fra parkeringsplasser og inn til anlegget. Etter rennet ble alle sluset ned til en stor plass og plassert på ventende busser. Holen foteller at de er stolte over det de har fått til.

- Prosessen startet etter et brutalt møte med virkeligheten i 2011. Det var 20 minusgrader og mye folk i anlegget den gangen. Bussene stod på rekke ved veien nedenfor anlegget og folk kjempet om plassen, forteller han.

Den nåværende løsningen ble klar til fjorårets VM og både interne og eksterne eksperter ble kontaktet for å finne en løsning på problemet. Nettbuss og konsulentselskapet Movement Strategies var også med i utviklingen. Sistnevnte var selskapet som planla transportsystemene under de olympiske lekene i London.

- Under lørdagens renn tømte vi anlegget for 12 000 mennesker i løpet av 40 minutter, avslutter en stolt pressesjef.

Bilde fra søndagens renn (foto: Magnus Cato Andersen)

Rolig for politiet
Politiførstebetjent Ole Haraldseth ved Modum Lensmannskontor var tilstede i anlegget under helgens renn og kan melde om at folk har oppført seg pent.

- Arrangementet har gått rolig for seg og det har vært svært få problemer for politiet. Vi har ikke tatt noen inn til arresten, men det var tre personer som måtte tørke opp etter seg på grunn av litt høyt alkoholinntak, forteller han til Norgesnytt.

Polititet gikk ut i forrige uke med en oppfordring til publikum om å passe på verdisakene sine under helgens arrangement. De fryktet at mange lommetyver ville ta turen til Vikersund.

- Foreløpig har det ikke vært mange meldinger om lommetyverier, med det er fortsatt tidlig i uken, avslutter Haraldseth.

Sportslig nedtur
Sportslig sett ble helgen en nedtur for de norske hopperne med unntak av Andreas Stjernen. Levanger-gutten fikk sitt store gjennombrudd i verdenscupen under helgens renn og ble nummer fire på lørdag og åtte på søndag.

Landslagsledelsen har nå bestemt at Anders Jacobsen, Tom Hilde og Anders Bardal blir hjemme fra neste helgs skiflygingsrenn i Harrachov. Helgens dårlige resultater skal være årsaken.

- Hilde, Jacobsen og Bardal blir hjemme fordi vi alle mener det er best for resten av sesongen, skriver hoppsjef Clas Brede Bråthen i en sms til NRK.no

Søndagens renn ble vunnet av Robert Kranjec fra Slovenia. Han ble etterfulgt av Michael Neumayer fra Tyskland og Gregor Schlierenzauer fra Østerrike. Full resultatliste kan du finne her

Toppfoto: Bilde av monsterbakken. Bildet er tatt ved en annen anledning (foto: Inger-Lise Uhlen,vikersund.no)

Stengt for kommentarer.