Når juleribba skal bort

29. januar 2013 14:30 av Tine K. Tollefsen 

Januar er måneden der mange vil starte et nytt og bedre liv. Bli kvitt ettervirkningene av juleribba og starte på veien mot den såkalte sommerkroppen. Metodene som brukes er imidlertid forskjellige.

– Kroppen har ikke godt av kortvarige dietter hvor du spiser sjokoladebarer til tre av fire måltider om dagen. Folk er altfor lite skeptiske, sier ernæringsfysiolog Jon Daniel Karlsen.

Han synes det er positivt at folk vil komme seg i aktivitet og få et bedre kosthold, men tror det er altfor mange som har feil oppfatning av hva som er sunt og ikke.

Karlsen mener et variert kosthold er nøkkelen.

– Kjøtt, fisk og mye grønnsaker. Det er absolutt ikke nødvendig å overspise til hovedmåltidene. Vær heller flink å ha små mellommåltider, sier han.

Kroppshysteri
Siren Dysvik er medlem ved Sats treningssenter, og kjenner veldig godt til kroppshysteriet som oppstår i starten av hvert eneste år. Hun er selv en av de som ønsker å komme i ekstra god form på denne tiden av året.

– Jeg, i likhet med veldig mange andre, ønsker å starte året på en sprek måte. Grunnen er rett og slett for å bli kvitt det jula hadde å by på, sier Dysvik.

Hun holder seg bevisst unna alt av dietter, fordi hun synes «jo-jo-slanking» ikke er bra for kroppen og at kiloene vil komme fort tilbake.

Karlsen, på sin side, har budskapet klart. Han mener at folk må finne en treningsmetode og et kosthold som passer for dem, og som gjør at de kan holde seg til det året rundt.

– Da vil de se at det er det som funker, påstår han.

Stengt for kommentarer.