Avkrefter lang ventetid i Bergen

9. juni 2009 15:23 av Erik Madsen 

Statens vegvesen hevder at ventetiden for å ta oppkjøring i Bergen ikke vil øke, til tross for at flere sensorer er sendt til Stavanger.

Flere sensorer fra trafikkskoler i Bergen er sendt til Stavanger. 24 sensorer skal bidra til å gjennomføre 200 førerprøver på to dager. Tallet på sensorer i sør Rogaland er halvert i løpet av det siste året. Dette har ført til store køer i vente på oppkjøring, ifølge nrk.no.

- Vi holder fristen i Bergen. Det at vi sender sensorene våre til Stavanger for å korte ned på ventetiden betyr ikke at de som skal ta oppkjøring her i Bergen må lide, sier Morten Henriksen i statens vegvesen.

Samarbeid med Stavanger

Henriksen forteller om det gode samarbeidet med Stavanger og sier at trafikkstasjonene i Bergen vil få hjelp av sensorer i der om ventetiden skulle bli for stor også her.
 
- Vi har et godt samarbeid med Stavanger og vi vet allerede nå at det blir mange oppkjøringer i Bergen i mai måned. Da kommer sensorer derfra for å hjelpe  til med å korte ned lang ventetid. Det går på en måte opp i opp, forklarer Henriksen.

Ingen påvirkning

- Hos oss har vi en ventetid på tre til fire uker og holder dermed fristene våre. At så mange sensorer fra Bergen reiser lenger sør for å hjelpe til der har ingen påvirkning for de som skal ha oppkjøring her, sier daglig leder hos Rogstad trafikkskole, Arne Rogstad.

- Det blir sendt såpass mange på en gang, dermed får de fullført oppkjøringene der nede ganske fort, fortsetter han.

Kjørelærer hos Centrum trafikkskole, Jan Vare bekrefter at også de holder fristene.

- Elevene våre må vente ca tre uker på oppkjøring. Dersom vi er underbemannet i forhold til for mange oppkjøringer på kort tid, får vi som regel hjelp av sensorer innenfor regionen. Vi har god kontroll og et bra system, sier han.

De som venter på å kjøre opp i Bergen har altså ingenting å frykte. Trafikkskolene og Statens vegvesen i Hordaland bekrefter at sensorflukten lenger sør ikke får konsekvenser for elevene i Bergen.

Slik får du billappen:
- Trafikalt grunnkurs er obligatorisk og all kjøring er forbudt før dette kurset er tatt.
- Eleven må ha minst ti obligatoriske kjøretimer hos en kjøreskole.
- Den obligatoriske kjøringen inneholder, glattkjøring, landeveg kjøring, kartkjøring, mørkekjøring og oppkjørring til slutt.
- Eleven må også bestå en teoriprøve, hvor en maksimalt kan ha syv feil. Prøven inneholder 45 spørsmål.
- Ca. 30 prosent stryker på første oppkjøring, mens over 60 prosent stryker på første teoriprøve.

(kilde: centrum trafikkskole)

Stengt for kommentarer.