Interiørtalentet fra Sandnes

28. januar 2013 10:50 av Sindre Bjerga 

Kun 26 år gammel og rangert blant de beste interiørstudentene i Irland. Adriana Renee Skaar er et navn å merke seg for fremtiden.

- Disiplin! Våg å tenke utenfor boksen! Skaar er tydelig på hva som er de viktigste egenskapene om en skal lykkes som interiørstudent – og hun vet hva hun snakker om.

Etter to år på interiørlinjen ved Norges Kreative Fagskole i Stavanger gikk turen videre til Griffith College i Dublin, Irland. Her fortsatte hun med studiene og merket fort at hun hadde tatt det rette karrierevalget.

- Det er en helt fantastisk skole og jeg har møtt utrolig mange folk som har hjulpet meg til hvor jeg er i dag, skryter Skaar.

Hun kan fortelle om et studium som er lagt opp på en måte som gir studentene en reell innsikt i hvordan arbeidslivet vil bli etter utdannelsen.

- Lærerne ønsker virkelig at du skal lykkes og de gir mye av seg selv og sine erfaringer gjennom studiet. For meg betyr det utrolig mye, forteller Skaar.

Hun forteller om en travel studenthverdag som krever mye. Prosjekter og innleveringer på rekke og rad og kravene er høye.

- Det er klare krav til deg som student, noe som selvfølgelig er bra! Da er du skjerpet og leverer varene.  Det er ikke noen hvileår. Det er sikkert, ler Skaar.

Adriana Renee Skaar gjør det bra i Irland

- Fantastisk miljø
Skaar berømmer også Interiørlinjen ved NKF og er klar på at hennes to år der har vært helt avgjørende for at hun har fortsatt videre med faget med stor suksess. Hun trekker frem miljøet på skolen som noe helt unikt.

- Det er et virkelig sunt miljø og også her merket jeg at lærerne oppriktig ønsket at vi studenter skulle lykkes. De pusher deg videre om du står fast og motiverer deg videre med en positiv attitude, sier Skaar.

Skaar er inne i sitt fjerde år som interiørstudent og når hun er ferdig med studiene er drømmen – naturligvis – å få jobb i et velrenommert Interiørfirma. Hun er allerede godt i gang med å søke på sommerjobber relatert til utdanningen før hennes siste år på skolen starter, høsten 2013.

Hardt arbeid
Nylig ble 26 – åringen rangert blant de seks beste interiørtalentene i Irland. Den nyheten kom svært overraskende på henne.

- Jeg ble overveldet, men utrolig glad! Det viser bare at om du tar til deg de rådene som du får underveis og jobber med deg selv så kan du nå langt, sier Skaar.

Til dem som nylig har startet på interiørstudiet ved NKF har hun følgende tips;

- Vær aktiv og ta sjanser. Ha tro på det du gjør. Feiler du så lærer du av de feilene og blir bedre av dem, sier Skaar – og fortsetter – Det å holde tidsfrister, være streng med deg selv å ta imot konstruktiv kritikk er veldig viktig. Du kommer ingen vei uten.

Toppbilde: Et av prosjektene Skaar har jobbet med det siste året.

Stengt for kommentarer.