Ønsker økt rekruttering til volleyballen i Norge

26. januar 2013 23:21 av Magnus Cato Andersen 

Norges Volleyballforbunds medlemstall har stagnert de siste årene. De ønsker seg 4000 nye medlemmer og må tenke nytt i håp om å få flere med på laget.

- Vi jobber med flere strategier for å øke medlemstallet og interessen rundt volleyball, forteller Kristian Gjerstadberget til Norgesnytt.

Gjerstadberget er generalsekretær i Norges Volleyballforbund og har hovedansvaret for organisasjonens utvikling. Han forklarer at en av strategiene dreier seg om å få på plass et tilbud som fanger de yngste. Forbundet vil starte et konsept som kalles mini-volleyball.

- Mini-volleyball er et konsept vi ønsker å komme i gang med for å gi de yngste utøverne et tilbud. Vi jobber for tiden rundt et regelverk og kommer også til å utdanne trenere for å lære barna volleyball på en god måte. Den andre strategien vi jobber med er å finne en måte å samle de som driver en uorganisert form for beachvolleyball, forteller han.

Vil lage flere turneringer
Interessen for beachvolleyball er stor i Norge selv om det kun er et fåtall som driver organisert. Det finnes nå over 1000 baner rundt om i landet og Gjerstadberget forklarer at forbundet ønsker en form for organisering av beachvolleyballbanene.

- Vi ønsker å lage et opplegg med lav terskel som gjør at interesserte kan komme og spille uten å føle at de nødvendigvis må melde seg inn i et forbund eller føle at de driver organisert. Vi jobber med idéen om en slags turnering rundt om i de forskjellige regionene der lag kan melde seg på og komme og spille, sier han.

Generalsekretæren innrømmer også at det har blitt gjort en for dårlig jobb med tanke på rekruttering i forhold til de andre store idrettene.

- Volleyball har de siste årene blitt litt bortprioritert av idrettslagene og da spesielt i forhold til håndball. Vi må prøve å gjøre noe med dette og prøve å skape litt mer interesse og mediedekning rundt idretten vår, avslutter Gjerstadberget.

Idretten under utvikling
Tidligere landslagssjef for U19-landslaget i volleyball, Eivind Pettersen, synes også at tiden er inne for å tenke nytt.

- Det er ikke lenger trendy å være medlem av et idrettslag, mener Pettersen.

Som tidligere toppspiller har han vært involvert i det norske volleyballmiljøet i mange år. I dag livnærer han seg som reporter for TV2. Han mener idretten er i utvikling og spesielt de yngre vokser opp med andre interesser enn de tradisjonelle idrettsformene.

- Den yngre generasjonen i dag er mer opptatt av twin-tip ski og vi ser en tendens til at flere faller av til andre, mindre organiserte fritidsaktiviteter. For å øke rekrutteringen tror jeg forbundet må satse mer på beachvolleyball og utdanne flere gode trenere, mener den tidligere landslagssjefen.

Han forklarer også at mediedekningen av volleyball må bli bedre for å lokke flere til idretten, og da spesielt på innendørssiden av sporten.

- TV2 har jo kjøpt rettighetene til de neste olympiske leker og vi kommer til å satse hardt på sandvolleyball i Rio de Janeiro. Vi forventer stor interesse og har god tro på gode seertall under disse sendingene, avslutter han.

Stengt for kommentarer.